USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

WOG та ОККО підозрюються у ще одній змові

27 Грудня 2017 18:23
Антимонопольний комітет визнав компанії "Надія", WOG і ОККО відповідачами у справі про узгоджені антиконкурентні дії на ринку скрапленого газу в кінці літа 2017 року.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на прес-службу АМКУ.

"26 грудня 2017 року притягнуто в якості відповідачів сім юридичних осіб, що входять до групи "Надія", три юридичні особи, що входять до групи WOG, і дві юридичні особи, що входять до групи ОККО", - йдеться в повідомленні.

В АМКУ відзначили, що при розгляді справи було проведено 10 позапланових виїзних перевірок суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність на газовому ринку.

Крім того, були спрямовані вимоги про надання інформації до 72 суб'єктів господарювання та органам влади, консалтинговим агентствам і торговим біржам.

Тим часом, в антимонопольному відомстві наголосили, що оскільки інформація від учасників ринку ЗВГ ще продовжує надходити, і її аналіз триває - перелік відповідачів може бути розширено.

Крім того, АМКУ виявив факти одночасного і односпрямованого підвищення цін в мережах ОККО і WOG і на паливо.

Бренд ОККО належить ПАТ "Концерн Галнафтогаз" бізнесмена Віталія Антонова.

WOG входить до групи "Континіум" партнерів покійного нардепа Ігоря Єремеєва, серед яких Степан Івахів – нардеп з опозиційної депутатської групи "Воля народу".

Нагадаємо, українські ціни на скраплений газ в серпні 2017 року поставили абсолютний рекорд за всю історію спостережень. Буквально за місяць альтернатива бензину - скраплений газ - подорожчав на заправках в півтора рази, а оптові ціни зросли вдвічі.

Ситуацією зацікавився уряд. 29 серпня прем'єр-міністр Володимир Гройсман провів нараду з представниками галузевих асоціацій та компаній-операторів ринку скрапленого газу, на якому обговорювалися причини різкого зростання цін на автогаз.

В цей же день АМКУ оголосив про початок розслідування. 30 серпня ситуацію прокоментував президент Петро Порошенко, висловивши впевненість, що в другій половині вересня роздрібні ціни на газ повернуться на колишній докризовий рівень.

За період з 1 по 4 вересня роздрібні ціни на скраплений газ в мережах українських АЗС продовжували знижуватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Позиція! Показати IP 27 Грудня 2017 19:03
Що не публікація - то знову називається прізвище цього бандю...гана і злодія Івахіва. Настав час взяти віники - та вимести цю нечисть з нашої волинської землі! Скільки вже він буде ганьбити нашу Волинь та обкрадати наших людей?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus