USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

WhatsApp відмовиться від посиленого захисту даних

10 Вересня 2018 08:58
Жителі будь-яких країн світу можуть спілкуватися з будь-ким за допомогою величезної кількості інтернет-сервісів, починаючи від месенджерів і закінчуючи різними сайтами знайомств, де можна знайти однодумців для чого-небудь. У кожного такого сервісу є творці, які займаються підтримкою його працездатності і впроваджують різні нововведення. Найвідомішим і популярним у світі засобом для спілкування є месенджер WhatsApp, і він, на жаль, вирішив відмовитися від головної особливості, пише iTech.ua.

За останні роки терористична загроза стала вкрай «гарячою» темою в багатьох країнах світу. Як вдалося з’ясувати від американських ЗМІ, в даний час влада Сполучених Штатів чинить тиск на корпорацію Facebook, вимагаючи її відключити або змінити шифрування в месенджері WhatsApp. Через даний сервіс, до речі, нині спілкується більш ніж 1,6 млрд чоловік, причому всі ці люди – це активна аудиторія.

Зараз вся переписка в месенджері піддається наскрізному шифруванню, в результаті чого прочитати і переглянути файли, які відправляються, не можуть навіть творці WhatsApp. Це створює дуже великі складнощі для співробітників силових відомств, в тому числі і в США. Саме тому уряд країни вимагає зробити так, щоб правоохоронні органи змогли отримувати доступ до всіх даних будь-яких користувачів, які їх цікавлять.

Даний сервіс для спілкування вже почав відключати шифрування. Воно несподівано пропало при створенні резервних копій даних в Google Drive. Всі дані, які в якості резервних копій відправляються туди, зовсім не мають ніякого захисту, тобто витягнутий звідти файл можуть переглянути всі. До співробітників силових відомств США та Європи є доступ до даному хмарного сховища, тобто вже зараз вони можуть читати листування, якщо вона там зберігається.

Представники WhatsApp не повідомляють, навіщо розробники відключили шифрування резервних копій. Очікується, що в 2019 році даний месенджер відмовиться від своєї головної особливості – наднадійного шифрування. Замість нього, ймовірно, буде використовувати якась спрощена версія захисту, доступ до якої буде у силових відомств, але при цьому зловмисники не зможуть її обходити. Всі подробиці на цей рахунок, швидше за все, будуть озвучені до кінця нинішнього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus