USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«World Cleanup Day»: у Луцьку відбулася осіння мінітолока

24 Вересня 2020 18:25
Луцьк не міг лишатись осторонь Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» – ініціативи, яку Всеукраїнський екологічний молодіжний рух «Let’s Do it, Ukraine!» втілював у 2020 році на території нашої країни.

Так, частина місцевих активістів долучилась до прибирань у суботу – 19 вересня, а частина небайдужих мешканців приєднались 24 вересня, повідомляє Луцька міська рада.
Прибирання відбувались в рамках заходу «Луцьк: осіння мінітолока», організованого департаментом сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради спільно із молодіжними громадськими організаціями та іншими партнерами.
Усього в місті було визначено п’ять локацій, зокрема:

- міст через р. Стир на вул. Шевченка;

- Луцький міський молодіжний центр (парк, територія колишнього Іподрому);

- міст над р. Сапалаївка, поблизу клубу «Біля Тура», вул. Будівельників;

- Луцький ботанічний сад, вул. Потебні;

- парк за РАЦСом.

Локації було визначено громадськістю під час своєрідного громадського інспектування на предмет «де найбільше потрібні наші зусилля».
Цього дня близько 100 активістів долучились до прибирання. Це були і звичайні мешканці Луцька, які вболівають за його долю, екологічний стан та безпеку. Були і організації, які долучились частинами своїх колективів.
Толока стала можливою також за допомоги департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради, відділу екології Луцької міської ради та управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації.
За умовами акції учасники прибирання викладали фото ДО і ПІСЛЯ роботи. Так, разючі зміни не сховати.
Сьогодні зі всіх сторін можна почути відомий вислів: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять». Звісно, у цьому є правда, але правда також і у тому, що без прибирання чистоти бути не може. Як добре, що кожного року в рамках офіційних акцій чи зовсім безвідносно до них, люди різного віку долучаються до прибирання рідного міста. Бо не уявляють як бути осторонь…
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus