USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Африканська чума у померлих свиней на Волині не підтвердилася, – Держпродспоживслужба

18 Серпня 2020 11:56
У Локачинському районі на Волині селяни скаржаться на масове вимирання свиней, зокрема спеціалісти Локачинської районної державної ветеринарної лікарні брали зразки на дослідження.

Проте начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій Тимофіюк повідомив Інформаційному агентству Волинські Новини, що жодної з трьох хвороб, на які були підозри, лабораторні дослідження не підтвердили.

Нагадаємо, у померлих свиней підозрювали рожу, африканську чуму та пастерельоз. Біоматеріал відправили на дослідження у Волинську обласну лабораторію та науково-дослідний інститут у Київ.

«Дослідження біометріалу нині завершилося. Жодна з хвороб не підтвердилася. По африканській чумі результати були ще у п’ятницю – хвороба не підтвердилася. Наразі проводять дослідження кормів, можливо, вони були отруєні», – зазначив Анатолій Тимофіюк.

Він також повідомив, що нових випадків захворювань не було, однак люди колять здорових свиней, бо вони налякані.

«Ми проводимо серед селян роз’яснювальну роботу та збираємо інформацію щодо ймовірних захворювань у свиней», – резюмував посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
СКАРГА Показати IP 18 Серпня 2020 13:10
свиняча ферма, що знаходиться у центрі с.Холопичі, Локачинського району Анатолія Тимофіюка не здивувала понад нормовю кілкатисячною кількістю свиней? сморід пздц який на всю округу!!
Дмитро Іванович. Показати IP 18 Серпня 2020 13:15
Це спеціально нас, хто тримає свиней, дурять і не тільки нас, а весь народ. Бо не можуть ладу навести ніде, ні зверху ні в низах. Тоді, що то була за така хитра хвороба, що свині сотнями падали як скошені косою, якщо не "африканська чума"???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus