USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Аграрії Волині завершують жнива та беруться за картоплю

12 Серпня 2022 09:37
На Волині завершуються жнива, фермери та одноосібники починають копати картоплю.

Станом на 10 серпня зібрали понад 80 % зернових, обмолотили 730 тисяч тонн пшениці, розповів Суспільному керівник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Юрченко.

На полі фермерського господарства Руслана Хомича щодня п’ятеро людей збирають до півсотні мішків картоплі.

Нині – екстрене копання картоплі, каже фермер. З його слів, вантажівку картоплі господарство передає військовим та цивільному населенню у Миколаївську область.
Кілька днів тому у господарстві зібрали озиму пшеницю і ріпак
Кілька днів тому у господарстві зібрали озиму пшеницю і ріпак
Кілька днів тому у господарстві зібрали озиму пшеницю і ріпак. Руслан Хомич розповідає, що урожай з його полів середній.

"Урожай я б не сказав, що потужний. Було і 4,5 тонни з гектара пшениці, 10 тонн і 6,7 тонни, як на якому полі. На поліські райони гріх жалітися. Єдине, що цін взагалі немає", – говорить фермер.
Фермер Руслан Хомич
Фермер Руслан Хомич
У процес жнивної кампанії свої корективи цього року внесли не лише погодні умови, але й повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Зі слів Руслана Хомича, емоційно було важко збирати урожай.

Юрій Юрченко прогнозує: за два тижні волинські господарі завершать збирати ранні зернові культури.
Як відомо, Волинська область лідирує серед інших регіонів зі збору цьогорічного врожаю озимого ріпаку. Площа посіву озимого та ярого ріпаку на Волині становила 49 тисяч гектарів. Станом на 9 серпня обмолотили більш як 160 тисяч тонн.

Читати ще: На Волині зібрали 50% врожаю ранніх зернових

Також волинські аграрії надають допомогу іншим регіонам. Борошномельні підприємства мають борошна в достатній кількості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus