USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Активісти: Луцьку бракує креативних ідей

31 Травня 2013 10:20
Відсутність координації, співпраці влади з молодими активістами, байдужість до історичних пам’яток міста тощо призводять до того, що Луцьк не розвивається як туристично привабливе місто, - про це стало відомо під час засідання робочої групи із напрацювання стратегії розвитку туристичної сфери міста.

Бракує креативу
Активіст Молодіжного крила «Фронту Змін» Дмитро Пуха зазначив, що промо-кампанія історичних пам’яток Луцька потребує креативних ідей та професіонального підходу.

Луцька молодь може взяти активну участь у розробці різноманітних дизайнерських рішень, квестів, масових заходів для підвищення туристичної привабливості міста. Луцьк має величезний туристичний потенціал, що у перспективі гарантує значні доходи громадянам та міському бюджету.

Немає координації
Олена Бірюліна зазначила, що існує проблема відсутності міського координаційного центру, який би поєднав зусилля влади та громадян у розвитку туризму. До цієї сфери також необхідно залучати бізнес, розробляти прибуткові проекти, які б відповідали духу древнього Луцька. Також необхідно організувати підготовку фахових екскурсоводів, які б могли якісно і захопливо розповідати туристам про історію міста.

Мало динаміки
Петро Гоцалюк наголосив, що потрібно проводити різноманітні фестивалі, історичні реконструкції для того, щоб зробити культурне життя Луцька більш динамічним. У сучасній туристичні сфері потрібно продавати туристу позитивні емоції, враження. Лише тоді наше місто може стати провідним туристичним центром.

Пасивні чиновники
Богдан Шиба зазначив, що у впровадженні нової туристичної стратегії міста доводиться долати нерозуміння пасивного чиновництва, що не виявляє зацікавленості у приведені до ладу історичних пам’яток і їх креативні популяризації.

Що ж робити
Учасники круглого столу вирішили послідовно займатися розробкою нових туристичних маршрутів, стимулювати реконструкцію історичних пам’яток, їх належного правового захисту. Важливим є виховання пошани громади Луцька до своєї історії. Також ключовим є вирішення проблеми напівлегальної та незаконної забудови у історичній частині міста. Всі ці проблеми будуть підніматися та вирішуватися у подальшій діяльності членів робочої групи.

Довідково:
У четвер, 30 травня, з ініціативи Молодіжного крила політичної партії «Фронт Змін» відбувся круглий стіл на тему: «Підвищення туристичної привабливості історичного Луцька».

Участь у круглому столі взяли голова правління ГО «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк, депутат Луцької міської ради Богдан Шиба, завідуюча відділом давньої історії Волинського краєзнавчого музею Олена Бірюліна, історик-краєзнавець Артур Альошин, студентські активісти, дизайнери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 31 Травня 2013 11:16
Луцьку бракує нормального керівництва!Такі креатури,як Кравчук та Вербич роблять ведмежу послугу меру.
Серий Показати IP 1 Червня 2013 09:12
Шиба той ще креативщик,- наше місто все гавнішає і гавнішає, ще довго не забуду...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus