USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

«Зробимо Волинь кращою»: у Луцьку – конкурс креативних ідей школярів та студентів. Фото

11 Грудня 2020 17:05
Понад 60 креативних ідей представили школярі та студенти коледжів на конкурсі «Зробимо Волинь кращою». Усі представлені проєкти мають соціальне спрямування. Учні направду дивували своєю креативністю, захищаючи ідеї створення молодіжних просторів, туристичних маршрутів, велопарковок, бібліотек, квітників та навіть шкільних їдалень.

Конкурс за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» відбувся у Волинському національному університеті імені Лесі Українки 11 грудня.

Протягом двох місяців учні з усієї Волинської області проходили у ВНУ навчання з фінансової та економічної грамотності, а також проєктного менеджменту. Після цього вони готували власні проєкти, 60 з яких відібрали для участі в конкурсі.
На початку дійства учасників привітали ректор ВНУ Анатолій Цьось, заступниця голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода, а також інші члени журі, серед яких було чимало представників бізнесу та влади. Відтак учні та студенти коледжів протягом трьох годин захищали проєкти, відповідаючи на питання членів журі. Захист конкурсних робіт відбувався за чотирма панелями.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Анатолій Цьось наголосив на важливості конкурсу для університету, Волинської області та усієї України.

«Якщо учень, навчаючись у школі, подає креативні ідеї для розвитку свого регіону, то він має творчі знання, він креативний. А коли учень ще і навчиться створювати проєкти, то ці знання він потім зможе реалізувати у будь-якій галузі», – зауважив Анатолій Цьось.

Також ректор зазначив, що конкурс відбувався вже вдруге, але цього року він мав кілька етапів. Перший етап передбачав навчання, а другий – власне сам конкурс, на якому молодь захищала проєкти.
Натомість Катерина Шкльода відзначила, що нині існує дуже багато можливостей, аби залучати додаткові інвестиції на різноманітні ідеї та проєкти, подаючи їх на грантові програми, але разом з цим є дуже велика прогалина в навчанні проєктного менеджменту, тобто писати проєкти вміє не надто багато людей.

«Викладачі факультету економіки та управління ВНУ розробили кваліфікований курс, багато занять відбувалися в ігровій формі, тому учням було дуже легко сприймати інформацію. Більше тисячі учнів з Волинської області пройшли навчання з фінансової, економічної грамотності та проєктного менеджменту, що дуже важливо для уміння писати проєкти», – розповіла Катерина Шкльода.

Окрім того, вона акцентувала, що усі представлені ідеї – соціального спрямування, окремі з них мають на меті подальший заробіток: «Від Фонду Ігоря Палиці ми нагороджуємо планшетами найкращі чотири проєкти, які здобули перші місця. Якщо будуть проєкти, які сподобаються членам журі, а серед них були представники бізнесу, то вони зможуть долучитися до їхньої реалізації. Переможцям також буде наданий супровід, аби вони змогли подати свої проєкти на грантові програми».
Під час нагородження молоді наголошували, що усі учасники конкурсу – переможці, адже вони отримали неоціненний досвід та знання.

Народна депутатка Ірина Констанкевич відзначила грошовою винагородою проєкти учнів зі свого 23-го виборчого округу: реставрація млина з етно-кафе та комплексом поруч у селі Рудники на Маневиччині; переробка ягід у селі Люб’язь Любешівського району; вирощування орхідей у Малій Глуші Любешівського району.
А дипломами першого ступеня нагородили авторів проєктів «Place for teens», «Прибуткове навчання», «Дерево-Фенікс» та «Подорожі по Маневиччині».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вибір Показати IP 12 Грудня 2020 00:22
Хороша справа! Ми спостерігаємо життя, яке конкретно робить для молоді  фонд Ігоря Петровича Палиці "Тільки разом". А Ви помітили - всі такі приємні й красиві. 

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus