USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Акушерка», при якій померла жінка в Рівному, приймала пологи у популярної блогерки. Деталі трагедії

27 Січня 2021 11:45
«Духовною акушеркою», яка приймала пологи у мешканки Рівного, яка померла декілька днів тому, нібито є 36-річна Євгенія Кравчук, відома під ім’ям Джамалія.

Справжнє ім’я ще в березні 2019 року назвав інтернет-сайт «Все профи». Як пише Обозреватель, у поліції уточнили, що жінка приїхала на прохання самої породіллі.

Згідно з оприлюдненими в мережі даними, Кравчук народилася в Росії, але у неї є українське громадянство. Вона жила в Дагестані, Єгипті та Туреччині. Прийняла іслам, але після цього від неї відмовилася сім’я.

До України жінка переїхала у 2016 році і проживає у приватному будинку поблизу Києва, фото якого сама публікувала в соцмережах.
Пост Кравчук про переїзд у будинок.

Про себе жінка пише, що вона лікарка-натуропатка, але такої спеціальності немає ані в медучилищах, ані у вишах, а вивчитися на такого «спеціаліста» можна за два тижні на спеціальних курсах.

За даними видання, 36-річна «духовна акушерка» самостійно народила сімох дітей, проте вижило тільки п’ятеро.

Також наголошують, що Джамалія приймала пологи у відомої блогерки Софії Стужук, колишній чоловік якої помер від ускладнень, зумовлених коронавірусом.

Правоохоронці уточнили, що Джамалія приїхала на прохання породіллі, але все пішло не за планом – і жінка стала швидко втрачати кров. Їй пропонували викликати швидку допомогу, але та рішуче відмовлялася.

«Поки жінка три години стікала кров’ю, так звана духовна акушерка спостерігала за процесом. У цей час у квартирі були також чоловік і сестра загиблої», – зазначили в поліції.
Фото Кравчук.

Поки розглядають версію про нещасний випадок, але провадження можуть перекваліфікувати на ч.3 ст.134 (ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані). Якщо це станеться, то до кримінальної відповідальності притягнуть усіх, хто перебував у квартирі під час пологів.

Зі свого боку засновниця місцевого проєкту «Пузата мама» Оксана Кравець звернула увагу, що пологи вдома стали новомодним явищем, яке часто пропагується у соцмережах. Жінка пояснила, що це дуже небезпечно і народжувати дітей варто тільки під наглядом лікарів у медустанові.

Як повідомлялося, 34-річна породілля в Рівному померла 23 січня. Жінка три години спливала кров’ю. Дитина при цьому вижила і перебуває під наглядом лікарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 27 Січня 2021 12:19
Лікарка-психопатка незрозумілого походження. Дурдом на виїзді.
Лучанин до Анонім Показати IP 27 Січня 2021 15:56
Але ж і пацієнток до неї силою ніхто не заганяв, самі вибрали.
Лучанин Показати IP 27 Січня 2021 15:54
Якщо бабу потягнуло в ці всі "альтернативні медицини" і інші "езотеричні практики" - вже там ніхто не допоможе. Жити з тою неадекваткою буде нереально. Єдине що дітей шкода, вони ж не вибирали цю х*рню.
Іра Показати IP 28 Січня 2021 14:52
В квартирі перебували чоловік і сестра!!!! Дорослі люди!!! невже не можна було вийти в іншу кімнату і викликати 103. Лише 34 роки... стікла кров'ю... Жіночки, одумайтесь - пологи тільки в лікарні!
Вова до Іра Показати IP 9 Серпня 2021 22:23
Іра, а ви не чуєте, що ваші слова трохи незв"язані? Жінка вмерла не від того що народжувала вдома, а від того, що їй 3 години ніхто не викликав скору, коли було ясно, що її треба викликати, мабуть, за перші 5 хвилин. Якщо люди довбануті, то винувата їхня дурнуватість, а не домашні пологи. А в лікарнях вмирає породіль теж достатньо. І від медичних помилок та недбалості - також.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus