USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Американець вчив волинян будувати ідеальну родину. ФОТО

9 Травня 2012 17:43
Про впевнену тенденцію щодо збільшення кількості розлучень, так званих громадянських шлюбів та своє ставлення до одностатевих пар говорив гість зі Сполучених Штатів Америки, декан коледжу комунікацій при університеті Націй Кенні Джексон.

Зустріч лучан із гостем, автором книг та відеосемінарів відбулась вчора, 8 травня в кафе «Ортеол». Приурочили подію до Тижня подружжя, що, як відомо, наразі триває у Луцьку та Україні загалом.

Організатори занепокоєні статистикою, яка, мовляв, голосно кричить про зменшення вартісності для суспільства офіційного узаконення стосунків. А це, переконують вони, тягне за собою сумні наслідки.

Зокрема, запевнював гість із Америки, у сім’ях, які живуть у так званому громадянському шлюбі, з’являються діти, які зазвичай не реалізовуються у житті та ростуть менш впевненими та щасливими.

Ведуча дійства, своєю чергою, припустила, що громадянський шлюб вигідний спершу для чоловіків, які не несуть жодної відповідальності перед тою, яка їм готує, пере та прибирає. Однак, таке її твердження викликало заперечення у публіки, зокрема і прекрасної половини, мовляв, відповідальності не несе і жінка, яку фактично забезпечує чоловік. То ж, такий союз не має очевидних переваг для конкретної сторони, а є свідомим вибором кожного.

Однак, організатори все ж взяли за мету донести до публіки важливість створення шлюбу, та показати, що це є не випадковість та емоції, а копітка щоденна робота.

Так, ведуча в аналогії до побудови будинку представила глядачам певний зразок створення ідеальної сім’ї. Ним став імпровізований будинок, у фундаменті якого опинилась віра (Христос), а у основі – любов, довіра, повага і розуміння, у дах же заклали такі, не менш важливі аспекти, як посвята сім’ї, час разом, вирішення конфліктів, спільні цінності та правильне спілкування. Завершила ж конструкцію духовна посвята, себто спільні цінності і стандарти.



Ведуча бідкалась, що основними проблемами у подружжів та тих, хто тільки планує вступити у шлюб, є обмежені знання про сім’ю. Мовляв, любов – це не емоція, не почуття, а, першою чергою, бажання до самопожертви. Зокрема, любов, як категорія, має бути безумовною, – переконувала вона.

Чоловіки – з Марсу, а жінки – з Венери

Наголошували також і на очевидних психологічних відмінностях між чоловіками і жінками, які спричиняють непорозуміння. Так, аби роз’яснити певні особливості обох статей у рамках проекту «Поговоримо про сім’ю» публіці представили фільм Сергія Шараєвського «Розуміння».

Півгодинна стрічка донесла до глядачів історію луцької пари, яка пройшла складний шлях та все ж, незважаючи на відмінності одне від одного, віднайшла спільні цінності. Зокрема висловлювались сімейні консультанти та психологи.
Так, вони наводили конкретні приклади, «чому ж ми такі різні».

Мовляв, природою так створено, що чоловіки, до прикладу, долаючи певний шлях, запам’ятовують відстань і час, витрачений на дорогу. Жінки ж швидше відзначать те, що бачили на своєму шляху. Тож, аби уникнути непорозумінь, не варто делегувати на жінку обов’язки визначення маршрутів.

Чоловіки також по своїй сутності прямі і чітко висловлюють те, що думають. Жінки ж будуть ходити околяса, не маючи за потрібне хоч щось конкретизувати.
Це ж стосується і сприймання інформації: чоловік розумітиме чітко, що чує, жінка ж шукатиме між рядками.

Зокрема у фільмі наголосили: якщо чоловік щось розповідає, а жінка йому підтакує, для сильної статі це означатиме, що жінка згодна з ним, а для слабкої – всього лиш, що вона його слухає.

Говорили суто і про фізіологічні особливості. Про чутливішу шкіру жінок, що є поясненням потреби у ніжності, загострений нюх слабкої статі, мовляв, та за запахом здатна знайти свою новонароджену дитину, об’ємніший зір, або так зване камерне бачення. Чоловіки ж, своєю чергою, мають тунельний зір, бачать також далеко, а те, що знаходиться перед носом, можуть і не помітити.

Такі відмінності, стверджують психологи, не мають стати на заваді щасливому шлюбу. Їх, запевнюють, треба просто знати і враховувати.

Одностатеві шлюби не спрацюють. Навіть в Америці

Про своє бачення ідеальної сім’ї розповів і гість із Штатів Кенні Джексон. До слова, одружений він понад 25 років, виховує наразі 3-х дітей.

За його словами, найчастіше люди, зокрема в Україні, розлучаються через те, що одружувались попередньо вони лише заради себе. Тому часто виходить, що життя нібито поєднуєш з однією людиною, а живеш з іншою. Однак, шлюб, переконує, це самопожертва, щоденна практика, уміння спілкуватись та слухати. Не дарма, жартує, людям дали два вуха та один рот.

За його словами, недостатнє спілкування у сім’ї жінка зазвичай заповнює теревенями з подругами, чоловік, своєю чергою, з головою занурюється в роботу. Або ж у таких випадках обидва шукають емоцій та спілкування «на стороні». Утім, шлюб, як якісна категорія, втрачається в обох випадках.

Навів Джексон і статистичну інформацію щодо України. Мовляв, найкритичніше тут із постійно падаючою народжуваністю та зростанням кількості громадянських шлюбів. Це разом із абортами і є, стверджує він, основними причинами такої сумної тенденції.

На питання із залу, як він ставиться до одностатевих шлюбів, які неабияк поширені в Штатах, Джексон відповів що не думає, що це спрацює.

«Якби всі могли так жити, це б спрацювало. Однак, якщо ви і ви не зможете, це значить, що не всі зможуть. То ж неприродне не зможе якісно існувати. Страждають і діти, які виховуються у таких шлюбах. Вони вже спочатку ростуть спантеличеними. Бо ж у них – не так, як в усіх. Це однозначно погана ідея», - висловився він.

У продовження теми одностатевих шлюбів Джексон наголосив, що без моралі, яка існує у суспільстві, наступить хаос. Бо ж, якби не було б моралі, стали б нормою крадіжки, вбивства тощо.


Такими обговореннями організатори, а ними стала ціла низка активістів, зокрема Міжнародний благодійний фонд «Молодь з місією», Волинський обласний благодійний фонд «Переображення» та об'єднання Волинських молодіжних громадських організацій «Молодіжна платформа», намагались донести публіці, що сім’я – це найбільша суспільна цінність, а подружнє щастя вартує того, щоб закохані чоловік та жінка працювали над його побудовою щодня.

Так, за словами активістів, минулого року ініціатива просімейного руху сколихнула 16 міст України. У різних заходах Тижня Подружжя взяли участь понад 10 000 українців. Цьогоріч ініціатори Фестивалю Сім'ї очікують на ще більший резонанс у країні.

Нагадаємо, 13 травня у рамках Фестивалю у Луцьку відбудеться ряд заходів.
Зокрема парад сімей у білому, або у вишиванках – піша хода від Київського майдану проспектом Волі та розважальна програма – конкурси, безкоштовні батути для дітей та ляльковий театр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 9 Травня 2012 19:12
секта.
тупий Показати IP 9 Травня 2012 19:15
Написали б чесно та просто: штунда засерав мізки та вербував потенційну паству. А вільних вух в Луцьку - безліч.
саня Показати IP 10 Травня 2012 11:41
гоміки - виродки (вироджуються). добре що проти них хоч хтось виступає
мудрий Показати IP 10 Травня 2012 12:38
Шановні толерасти та інші гомосяки. Чому вас, борців за свободу і рівноправність, так дратує свобода висловлювання інших людей? Чому вас коробить, коли хтось говорить про сім’ю, мораль, вірність, про любов, віру та про Ісуса Христа? Крашанки і пасочки на Великдень ви, мабуть, за обидві щоки запихали? А від згадки про Бога вас тошнить. Штунда, нештунда, православний, католик. Яка різниця? Перед Богом всі рівні. А на рахунок засИрання мізків, то для цього є політики і телебачення, які і засИрають, і вербують. Тупі на таке ведуться. А мудрі дружать з головою.
Пилип Показати IP 10 Травня 2012 14:25
"імпровізований будинок, у фундаменті якого опинилась віра (Христос)" а де тут свобода віросповідання? Як було себе почувати на такому ніби нерелігійному зібранні до прикладу мусульманину? Чому віра утотожнюється Христу?
спостерігач Показати IP 10 Травня 2012 15:05
А хіба туди людей силою зганяли? Прийшли бажаючі, піти міг кожен в будь-який момент. І навряд чи там мусульмани були. Дуже я в цьому сумніваюсь. До того ж в Луцьк - місто християнське в своїй більшості. Маємо масу церков, більшість себе вважає християнами, покровитель Луцька - православний святий Миколай. І при цьому кожен може вірити в що хоче. Це і є свобода віросповідання.
Православний Показати IP 10 Травня 2012 16:58
Пилипе, а тобі з з християнським ім'ям, що захотілося мусульманства в Україні? Терактів? І щоб твоя сестричка була замужем в гаремі десятою жінкою в якогось Алібаби? От то то до якого безглузді приходять Пилипи через ненависть до тих, хто Біблію читають, розуміють її не так як Пилипи та намагаються людей до Бога привернути... Хватить, що вже Європа мусульманством переповнена!
Антоніна Показати IP 11 Травня 2012 00:24
Захід був чудовий! Дякую організаторам і усім присутнім за атмосферу довіри та небайдужості. Сім"я - колиска людства загалом і нації зокрема. Кому вигідно її руйнувати???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus