USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Американські мільярдери запропонували ввести податок на багатство

25 Червня 2019 17:16
Американські мільярдери звернулися до майбутніх кандидатів в президенти США з пропозицією ввести податок на багатство.

Відповідний відкритий лист було опубліковано 24 червня на платформі для соціальної журналістики Medium, пише Payspace Magazine.

Ініціаторами та підписантами листа виступили фінансист та інвестор Джордж Сорос, підприємець і співзасновник Facebook Кріс Хьюз, спадкоємиця Disney, режисерка та активістка Ебігейл Дісней, дочка віцеголови Berkshire Hathaway Чарлі Мангера Моллі Мангер та інші найбагатші люди країни.

При цьому один зі співавторів звернення забажав залишитися анонімним.

Мільярдери закликали всіх кандидатів «чи то республіканці чи демократи» ввести помірний податок на активи найбагатших резидентів США.

У листі йдеться, що податок повинні платити «більш успішні у фінансовому плані» люди, а не американці із середнім та низьким доходом.

Повідомляється, що пропозицію вже підтримало кілька кандидатів в президенти, серед них - сенатор Елізабет Уоррен, мер міста Саут-Бенд (штат Індіана) Піт Буттіджіч, а також члени Палати представників Конгресу США Тім Райан і Бето О'Рурк.

Зокрема, Уоррен запропонувала ввести податок розміром у 2 центи з долара на доходи понад $50 млн і додатковий податок у розмірі 1 цент з долара на активи понад $1 млрд. Податок торкнеться 75 тисяч найбагатших сімей США і за перші десять років після його впровадження очікується $3 трлн податкових надходжень.

Гроші пропонують витрачати на інвестиції в інновації у сфері чистої енергетики, універсальний догляд за дітьми, списання боргів за студентськими кредитами, модернізацію інфраструктури, податкові пільги для сімей з низькими доходами і на рішення у сфері охорони здоров'я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іра Показати IP 25 Червня 2019 17:26
Нам би так...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus