USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

АМКУ оштрафував компанію Ахметова на 53 млн грн за змову на торгах

16 Жовтня 2019 08:59
Антимонопольний комітет (АМКУ) оштрафував компанію бізнесмена Рената Ахметова «Корум Україна» та компанію «Гірничі Машини» за змову на торгах обладнання для підприємства «Львіввугілля».

Як повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв, «Корум Україна» оштрафували на 53 млн грн, а «Гірничі Машини» на 3,3 млн грн, пише Theбабель.

«Торги відбувалися через систему Prozorro. Замовник мав отримати врубові машини для добування вугілля (2 процедури) та елеватори й конвеєри (1 торги) – загалом на майже 330 млн грн. Проте справжньої конкуренції на торгах не могло бути, оскільки «Корум Україна» і «Гірські Машини» узгодили свою поведінку, тобто змовилися», – написав Терентьєв.

В АМКУ зʼясували, що компанії здійснювали контроль через спільних засновників, мають спільних працівників, надають один одному фінансову допомогу і купують товари, а також мають загальні засоби звʼязку та IP-адреси. За словами Терентьєва, такі факти говорять про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus