USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

АМКУ почав розслідування проти 10 найбільших туроператорів через валютний курс

29 Січня 2020 17:03
Найбільші туроператори використовують власний валютний курс і не завжди вказують вартість надання послуг в гривнях, заявили в АМКУ.

Антимонопольний комітет 28 січня почав розгляд справи про можливе порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції з боку 10 найбільших туристичних операторів, повідомили в Київському обласному територіальному відділенні АМКУ, пише НВ.

«Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України провело дослідження щодо дотримання туристичними операторами законодавства про захист економічної конкуренції та/або законодавства про захист від недобросовісної конкуренції при розміщенні ними на своїх сайтах інформації про вартість надання туристичного продукту, зокрема з використанням власного валютного курсу туроператора» , – сказано в повідомленні.

За результатами проведеного дослідження АМКУ встановило, що компанії Pegas Touristik, Tez Tour, Join UP!, Coral Travel, TPG, Anex Tour, TUI, Mouzenidis Travel, Kompas Touroperator, Alf розміщують на своїх сайтах неточну інформацію про вартість туристичного продукту.

«Такі туроператори використовують власний валютний курс і, в окремих випадках, не вказують вартість надання таких послуг у гривнях. Наведені дії містять ознаки порушення, передбаченого статтею 151 закону про захист від недобросовісної конкуренції, у вигляді поширення інформації, що вводить в оману», – відзначили в Київському відділенні АМКУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 29 Січня 2020 17:26
100 % рахують як хочуть.
Оптимістка Показати IP 29 Січня 2020 17:46
невже щось зроблять ?
факт Показати IP 29 Січня 2020 18:48
А от тут справді дурять!!! Хто як може на людях наживається!!! :(
Олександр Показати IP 30 Січня 2020 07:55
Давно пора. Курс в рази вище за реально істотний курс. Постійно путівки в паро тисяч дорожче виходять!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus