USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

АМКУ відкрив справу проти найбільших мобільних операторів через 28-денний місяць

12 Листопада 2018 18:45
Антимонопольний комітет відкрив справу проти компаній-операторів мобільного звʼязку «Київстар», «Vodafone Україна» і Lifecell через недобросовісну конкуренцію.

Про це державний уповноважений АМКУ Марія Процишен повідомила у Facebоok, пише TheБабель.

У серпні «Київстар», «Vodafone Україна» і Lifecell перевели деякі тарифи на чотиритижневий термін надання послуг. Тобто користувачі платять не за місяць користування послугою, а за 28 днів. За 12 місяців абонентам тарифних планів з 28-денною тарифікацією доведеться оплатити зв'язок 13 разів.

Через це АМКУ зажадав пояснень від операторів. Компанії відповіли, що законодавством розрахунковий період в один місяць встановлений саме щодо абонентної плати, але вони в розрахунках використовують інше поняття — «плата за пакет послуг», на яке законодавчі обмеження не поширюються, оскільки «поняття плати за послугу має іншу правову природу, ніж абонентна плата».


Проте АМКУ зʼясував, що у внутрішніх правилах кожного з операторів згадується саме «абонентна плата», і навіть при запровадженні 4-тижневого розрахункового періоду вони казали про «абонплату».

«Зважаючи на вищенаведене... було прийнято рішення про відкриття справ проти компаній «Київстар», «Vodafone Україна» та Lifecell за ознаками порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції», — повідомила Процишен.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 13 Листопада 2018 05:18
Роздуплилися нарешті, не пройшло і року
Читач Показати IP 13 Листопада 2018 11:57
Є підозра, що з тієї справи получиться "пшик"!
ВВ до Читач Показати IP 13 Листопада 2018 12:51
Получиться відкат

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus