USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

АМКУ завів справу проти «Волиньгазу» та ще 19 облгазів

12 Квітня 2019 10:10
Антимонопольний комітет України (АМКУ) розглядає справи за ознаками скоєння 20 облгазами порушень законодавства про захист економічної конкуренції. Про це в четвер, 11 квітня, повідомив глава комітету Юрій Терентьєв на своїй сторінці у Facebook.

«Підставою для початку (справ) стало донарахування облгазами (всупереч Кодексу газорозподільних систем) побутовим споживачам обсягів спожитого природного газу понад обсяги, визначені за даними лічильників», – написав Терентьєв.

Він уточнив, що мова йде про Вінницягаз, Волиньгаз, Дніпрогаз, Дніпропетровськгаз, Житомиргаз, Закарпатгаз, Запоріжгаз, Івано-Франківськгаз, Київоблгаз, Криворіжгаз, Львівгаз, Миколаївгаз, Рівнегаз, Сумигаз, Тисменицягаз, Харківгаз, Харківміськгаз, Хмельницькгаз, Чернівцігаз і Чернігівгаз.

За словами Терентьєва, такі дії облгазів призводять до додаткових, необгрунтованих витрат споживачів.

«На сьогодні Комітет здійснює збір доказів у справах, зокрема, тривають позапланові виїзні перевірки зазначених облгазів, а також очікується інформація від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), і Міністерства енергетики та вугільної промисловості України», – уточнив глава комітету.

Нагадаємо, суд відмовив «Волиньгазу» в зупиненні дії рішень НКРЕКП щодо штрафу за незаконні донарахування у платіжках. За порушення на «Волиньгаз» наклали штраф у 850 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: ОБЛГАЗІВСЬКА АФЕРА: ЯК УКРАЇНЦІ ПЛАТЯТЬ ЗА ГАЗ, ЯКИЙ НЕ ВИКОРИСТАЛИ

Раніше Нацкомісія розглянула питання порушення облгазами ліцензійних умов з розподілу природного газу та встановила, що облгази діяли незаконно, вносячи у платіжки донарахування побутовим споживачам додаткових обсягів природного газу.

ТОВ «Регіональна газова компанія», що управляє всім газовим бізнесом Дмитра Фірташа, вже заявила раніше, що облгази не згодні з висновками перевірок НКРЕКП та оскаржать їх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus