USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

За донарахування в платіжках «Волиньгаз» оштрафували на 850 тис. грн

23 Березня 2019 14:52
На операторів ГРМ «Вінницягаз», «Волиньгаз» та «Київоблгаз» наклали штрафи у розмірі по 850 тисяч гривень.

Про це повідомила у Facebook Оксана Кривенко, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, пише Економічна правда.

Нацкомісія розглянула питання порушення облгазами ліцензійних умов з розподілу природного газу та встановила здійснення незаконних дій, які полягали у донарахуванні побутовим споживачам додаткових обсягів природного газу.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: ЗАЙВІ СУМИ У ПЛАТІЖКАХ ЗА ГАЗ: ЩО РОБИТИ

«Ці обсяги були включені до обсягів виробничо-технологічних втрат та передбачені тарифом. Тобто за таких обставин побутовий споживач фактично мав двічі сплатити за один і той самий обсяг», – зазначила Кривенко.
НКРЕКП зобов’язала облгази до 05 квітня привести свої дії у відповідність до вимог чинного законодавства та перерахувати платіжки.

Нацкомісія попросить Антимонопольний комітет провести детальне розслідування ознак порушення законодавства, які були виявлені у ході позапланової перевірки ліцензіатів.

Тривають перевірки інших операторів ГРМ.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:ОБЛГАЗІВСЬКА АФЕРА: ЯК УКРАЇНЦІ ПЛАТЯТЬ ЗА ГАЗ, ЯКИЙ НЕ ВИКОРИСТАЛИ

ТОВ «Регіональна газова компанія», що управляє всім газовим бізнесом Дмитра Фірташа, вже заявила раніше, що облгази не згодні з висновками перевірок НКРЕКП та оскаржать їх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Хм Показати IP 23 Березня 2019 15:27
Оштрафували на копійки а заробити набагато більше
Жорж Показати IP 23 Березня 2019 15:28
Щось маловато. З людей вони більше збили .
я Показати IP 23 Березня 2019 16:52
интересно, пересчитают платежки или нет...
Петро Показати IP 23 Березня 2019 17:24
А чому ж таки малий штраф? Місячна зарплата Короті
Наталя Показати IP 23 Березня 2019 17:54
Давно пора,а то скоро будемо на один газ працювати.
Вчитель Показати IP 23 Березня 2019 19:53
Дати такий штраф, щоб обніщав так, як простий люд. Скоти!
Олександр Показати IP 23 Березня 2019 22:46
Знущання! Таким монополістам у Європі штраф у десятки-сотні мільйонів (і не гривнів) за це наклали б. А тут - сміх курам, аби рахувалося. Вони за один оборот такої афери в одному районі більше заробляють
Споживач Показати IP 24 Березня 2019 09:46
Справа ж не в штрафі,справа в тім,що Волиньгаз маніпулюю законодавством і споживачами і робить це відкрито і цинічно.В Законі про облік газу ніяких стандартних умов не існує,а Кодекс ГРС-це внутрішній документ,який їм затвердила саме таж НКРЄКП.В заяві-приєднання(договорі)також відсутні приведення до стандартних умов.А договір-це основний документ,який мусить відповідати Законам України.Вже цей Волиньгаз настільки забрехався,що вже нічого не можуть нового придумати,а пішли по колу.
Остап В. Показати IP 25 Березня 2019 08:10
Не віриться мені, що "Волиньгаз" з населення не буде продовжувати цю ганебну практику донарахувань. Впевнений, що та Нацкомісія разом з керівництвом газу сіли та все вже за споживачів вирішили. "Ворон - ворону око не вийме". Якщо та сама банда біля газової труби лишиться після виборів, от тоді українцям буде набагато тяжче.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus