USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні розпочинають масштабні перевірки облгазів

5 Березня 2019 14:57
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, починає масштабну перевірку 20 облгазів в 15 областях за завищеними сумами в платіжках.

Про це 5 березня повідомила голова НКРЕКУ Оксана Кривенко в Twitter, передає Кореспондент.

«Ми починаємо широкомасштабну перевірку 20 облгазів в 15 областях щодо справедливості платіжок», – написала вона.

Зокрема, будуть перевірені облгази у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Чернігівській та Чернівецькій областях.

«Тому в першій декаді березня ми починаємо широкомасштабну перевірку виконання рішення НКРЕКУ щодо заборони операторам ГРС здійснювати донарахування обсягів природного газу за приведення до стандартних умов. Перевірка триватиме п’ять днів, в ході якої ми проведемо детальний аналіз фактичного споживання газу населенням і виставлених рахунків. У разі виявлених порушень будуть прийняті відповідні санкції. Результати перевірки будуть публічно оприлюднені і обговорені», – уточнила Кривенко у Facebook.

Голова НКРЕКУ розповіла передісторію, через що вирішили перевірити облгази. «У жовтні 2018 року в середньому обсяги донарахувань становили 1-1,5% від обсягу споживання, а вже в грудні-січні – близько 5-10%. Зважаючи на це, в листопаді 2018 НКРЕКУ прийняла 42 рішення про заборону донарахування додаткових обсягів», – повідомила вона.

Зазначимо, в січні перевірку облгазів почав Антимонопольний комітет. У листопаді минулого року жителі України отримали платіжки за газ, суми в яких відрізнялися від вартості фактично спожитого ресурсу, а також, у багатьох випадках у платіжках були враховані заборгованості за попередні періоди, про які споживачі нічого не знали. Наприкінці листопада НКРЕКП заборонила облгазам проводити донарахування в платіжках за природний газ.

Своєю чергою, Кабінет міністрів України офіційно звернувся до НКРЕКП із проханням провести перевірки всіх облгазів на дотримання законодавства. Кабінет міністрів створив робочу групу для перевірки компаній, що постачають газ для населення (облгази, газзбути), більшість із яких належить бізнесмену Дмитру Фірташу, через наднарахування для споживачів у платіжках за газ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 5 Березня 2019 16:37
Шановні перевіряючі! Дивіться не порвіться з натуги. З листопада минулого року все пишете і пишете. А Волиньгаз і далі нараховує. Хтось із Вас обох десь когось бачив. І здається мені, що це не НКРЕ. Аби після Ваших перевірок платіжки не зросли вдвічі. А то писати у Твітерах, Фейсбуках та ін. Ви умільці. А результату НЕМА!
Споживач Показати IP 5 Березня 2019 17:08
Ну і про що Ви тут пишите,"біліберду",ні про що!!!Це до аноніма.Якщо нічого не розумієте,то просто помовчіть і не будьте "вискочкою" по суті.
Анонім до Споживач Показати IP 5 Березня 2019 17:30
Ну так поясни розумнику.
Максим Перепелиця Показати IP 5 Березня 2019 17:15
Нарахування з кожним місяцем збільшуються. В минулому році: жовтень 100 грн., листопад 180 грн., грудень 240 грн. Поточний рік у січні "Волиньгаз" - донарахував за газ 420 грн. Коли мав розмову з представниками "Волиньгаз", то всі як один розводять руками та кажуть що вони самі платять додаткові нарахування за газ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus