USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Аналітики ISW оцінили здатність України до весняного контрнаступу

24 Квітня 2023 08:28
Україна здатна провести скоординовану наступальну операцію із повним використанням дев’яти бригад, які готуються до весняного контрнаступу.

Водночас російська армія досі веде активні наступальні дії на щонайменше п’яти напрямках, йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Контрнаступ України є складним завданням і глобальнішим, ніж будь-які наступальні зусилля Збройних сил до цього часу. Наприклад, лише чотири українські бригади були задіяні для контрнаступу під Харковом», – зазначили аналітики.

Україна матиме достатню кількість танків і бронетранспортерів різних типів у своїх підрозділах для підтримки розширеного механізованого маневру, а також достатню кількість боєприпасів усіх видів, зокрема артилерію. Київ зможе проводити тривалі високоточні удари на дальності з HIMARS та інших подібних систем, які підтримують маневрові операції, як це робили раніше.

Крім того, передбачається, що ЗСУ матимуть засоби розмінування та встановлення мостів, необхідні для відносно швидкого просування через підготовлені оборонні позиції.

«В ISW не бачать підстав ставити під сумнів будь-яке із цих припущень, враховуючи інтенсивність, з якою Україна готувалася до майбутньої операції, а також час для підготовки й обладнання, яке українським силам надали західні партнери», – сказано в щоденному звіті.

Російські сили зараз діють на семи напрямках: Куп’янський; Луганська область; Бахмут; ліня Авдіївка – Донецьк; західний Донецьк – східне Запоріжжя; західне Запоріжжя; Херсонська область. Війська РФ ведуть активні наступальні дії щонайменше на п’яти з цих напрямків (Куп’янськ, Луганськ, Бахмут, Авдіївка – Донецьк і західний Донецьк – східне Запоріжжя). Вони також переважно ведуть оборонні операції на півдні: зокрема на західних напрямках Запорізької області та на Херсонщині.

Сили РФ, які зараз беруть участь і в наступальних, і в оборонних операціях в Україні, є регулярними і нерегулярними. Чисельність більшості з них є неповною через втрати, зазнані під час попередніх етапів війни.

Як пише The New York Times, майбутній контрнаступ стане серйозним викликом для Збройних сил України. Країна готова до вирішального весняного контрнаступу, але відновлення втрат і збереження мотивації втомлених війною воїнів буде суворим випробуванням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus