USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Антитіла вже має третина населення: МОЗ досліджує імунітет українців до коронавірусу

6 Липня 2021 22:09
Попередні дані дослідження Міністерства охорони здоров’я вказують, що третина українців має антитіла до коронавірусу.

Про це у своєму Facebook повідомив очільник парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький, пише Бабель.

Він розповів, що МОЗ проводить разом із соціологами дослідження з приводу імунітету українців до коронавірусу. До людей приходять медики та соціологи – перші роблять безкоштовний тест на антитіла, а другі ставлять відповідні запитання.

«Наразі у дослідженні взяли участь близько 6 тис. людей. 33% з них мають певний імунітет до коронавірусу. На наступному етапі дослідження фахівці проведуть аналітичну роботу – визначать, яким чином антитіла утворились в організмі людини. Важливо визначити, чи значною є частка тих, хто перехворів у легкій формі і навіть не здогадувався, що був інфікований», – пояснив Радуцький.

За його словами, остаточні дані дослідження презентують наприкінці серпня. Вони допоможуть у прогнозуванні досягнення Україною колективного імунітету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus