USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Археологи знайшли загадково зникле місто Неаполіс, яке заснував Юлій Цезар

18 Липня 2023 00:57
Після сильного шторму в Тунісі археологи виявили зникле стародавнє місто Неаполіс, яке раніше було приховане на морському дні. В минулому це місто було важливим портом і ніхто не знав, де саме воно розташовувалось.

Про це пише Daily Express.

Місто було засноване Юлієм Цезарем, але з втратою імперії могутності воно поступово втрачало свою важливість і занепадало. Археолог Мунір Фантар протягом майже 20 років безуспішно намагався знайти сліди цього зниклого міста. Неаполіс став для нього найбільшою загадкою, з якою він коли-небудь зіштовхувався.

Науковці продовжували безрезультатні пошуки до 2013 року, коли південь Середземного моря зазнав шторму, який оголив морське дно біля узбережжя Набеля в Тунісі. Через кілька днів були помічені «дивні кам’яні споруди».

Подальші дослідження показали, що ці споруди складалися з кам’яних блоків, колон і фундаментів будівель. Фантар визнав, що це відкриття приголомшило археологів, оскільки споруди виявилися частиною загубленого міста.

Після багатьох років підводних досліджень Фантар та його команда змогли відтворити комплекс будівель, вулиць та велику промислову зону Неаполіса на карті. Подальші дослідження планують розкрити остаточну важливість міста для Римської імперії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus