USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Астероїд розміром з авіаносець наближається до Землі

8 Листопада 2011 15:43
До Землі наближається гігантський астероїд 2005 YU55 розміром з авіаносець. Кам'яна брила пролетить повз Землю в ніч на 9 листопада. Вже завтра він наблизиться до нашої планети на мінімальну за космічними мірками відстань - 324,6 тисячі кілометрів.

Про це інформує УНН.

Подія неординарна, оскільки подібні брили пролітають на такій близькій відстані від Землі раз на кілька десятків років. Останній раз це відбувалося в 1976 році, а наступного разу очікується в 2028.
Завдяки минулим спостереженням установили, що астероїд має майже округлу форму, а розмір - орієнтовно 400 метрів. Відомо також, що брила обертається з періодом у 18 годин, а її поверхня у видимому діапазоні - темніша деревного вугілля. Гігант з космосу, обіцяють фахівці НАСА, буде невидимим для неозброєного ока. Через тьмяний колір розглянути його можна тільки за допомогою телескопів з діаметром об'єктива не менше 15 сантиметрів.
На космічний об'єкт будуть зорієнтовані два потужні радіотелескопи - обсерваторії Голдстоун в Каліфорнії (США) і обсерваторії Аресібо в Пуерто-Ріко. Вони відстежуватимуть радіосигнали, що відбиватимуться від нього. Це дозволить визначити, з чого складається астероїд, а також уточнити, яку він має форму і траєкторію руху. Вчені впевнені: нашій планеті нічого не загрожує, - Землю астероїд не зачепить і на жителів Землі не вплине.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 8 Листопада 2011 17:20
Дай Боже до 2028р. ще дожити) нам всім!!!
SPIKER Показати IP 8 Листопада 2011 17:53
аби Брюс Уілліс дожив,а все інше-фігня...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus