USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Атлети восьми країн Європи змагатимуться на луцькому «Авангарді»

23 Листопада 2018 15:30
Наступного року, 6–7 липня, до Луцька з’їдуться спортсмени з Білорусі, Франції, Швейцарії, Великобританії, Естонії, Нідерланди, Іспанії та України на Командний чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств.

Про це йшлося під час зустрічі за участю представників міської влади, Федерації легкої атлетики України та Волинської області, яку організували 23 листопада.

Насамперед президент Федерації легкої атлетики України, заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул підкреслив, що командний чемпіонат Європи з легкої атлетики – це змагання високого рівня, яких ще не було представлено в Луцьку.

«Змагання такого рівня проводяться в Україні після великої перерви, пов’язаної з агресією Росії та економічної кризою, яку переживає наша держава. Але, на думку Європейської асоціації легкої атлетики, ми впоралися зі значною частиною проблем і зможемо провести цей чемпіонат. Відзначу, що це право ми вибороли», – сказав Ігор Гоцул.

Серед основних чинників, які дозволили Україні й Луцьку зокрема вибороти право на проведення чемпіонату Європи з легкої атлетики, він назвав відновлену спортивну арену «Авангард», яка відповідає сучасним європейським стандартам; досвід Луцька в проведенні легкоатлетичних змагань високого рівня, наприклад і міжнародних, «які за рівнем організації викликали резонанс не тільки в Україні, а й за кордоном»; візит президента та інших керівників із Європейської асоціації легкої атлетики до Луцька, яких вразили сервіс міста та доброзичливість лучан.
Також Ігор Гоцул повідомив, що, аби змагання відбулися належним чином, невдовзі буде затверджено оргкомітет, завдання якого полягатиме у вирішенні стратегічних питань, затвердженні основних параметрів чемпіонату тощо. Водночас на щоденній основі працюватиме виконавча дирекція змагань.

«Проведення цього чемпіонату – це справа, до якої потрібно професійно ставитися. Проведення змагань такого рівня – це ще й велика кількість позитиву, адже йдеться про промоцію не тільки держави, а й міста Луцька та Волинської області. Проведення змагань – це й хороший чинник для залучення туристів до Луцька. Також мова – про соціальний ефект, бо чемпіонат – це поштовх для додаткової уваги до спорту. Окрім того, це вигідно з економічної точки зору. Так, очікуваний бюджет змагань становить 20 мільйонів гривень, левова частина з яких буде витрачена в місті. Я впевнений, що ці змагання принесуть багато користі і слави», – акцентував Ігор Гоцул.
Генеральний секретар Федерації легкої атлетики України Михайло Медведь пригадав, що минулого року збірна команда України з легкої атлетики стала переможницею Суперліги командного чемпіонату Європи з багатоборств, котра відбувалася в Таллінні. На його думку, цей факт також мав суттєвий вплив на прийняття рішення про проведення чергового чемпіонату в Україні.

Депутат, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, своєю чергою, подякував Ігорю Гоцулу за лобіювання міста, а також Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», зусиллями якого вдалося провести реконструкцію стадіону «Авангард».
«Для нас велика честь приймати ці змагання в Луцьку. Я впевнений, що спільними зусиллями ми зуміємо провести чемпіонат на належному рівні», – зазначив Ігор Поліщук.

Він додав, що спорт – один із пріоритетів діяльності теперішньої міської влади: «Невдовзі в Луцьку запрацює ще одна спортивна школа, також ми постійно відкриваємо нові спортивні майданчики зі штучним покриттям, підтримуємо всі спортивні федерації та організації, які діють у Луцьку, адже спорт дуже важливий, він розвиває орієнтацію на результат, дисциплінує. Переконаний, що проведення Командного чемпіонату Європи з легкоатлетичних багатоборств стане ще одним поштовхом для розвитку бізнесу та туризму в Луцьку. До того ж наступного року буде продовжено роботи в центральному парку, відкрито нові туристичні маршрути, тож кількість об’єктів, які буде не соромно показати туристам, збільшиться».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus