USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Легка атлетика на Волині у 2016 році: від «принцеси» до «королеви» спорту

17 Грудня 2015 15:50
Заключна у 2015 році конференція Федерації легкої атлетики Волинської області (ФЛАВО), що відбулася 16 грудня у Луцьку, затвердила програму розвитку цього виду спорту на 2016 рік. 30 делегатів конференція одноголосно підтримали декілька дуже важливих та соціально значимих проектів.

Передусім, як вже повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, ФЛАВО затвердила календар змагань, який включає 15 подій. Деякі з них настільки значні за географією та кількістю учасників, що до 1 лютого 2016 року створяться оргкомітети із проведення ковельського напівмарафону, чемпіонату України з легкої атлетики,

Кубку України зі спортивної ходьба та міжнародних матчевих зустрічей.

Знакові легкоатлетичні старти у керівництві обласної федерації планують використати й для поліпшення теоретичних знань тренерів та спортсменів. «Наприклад, на чемпіонат України до Луцька приїдуть найкращі фахівці – тренери, лікарі, масажисти, відомі спортсмени. Їхній досвід буде цікавим нам, тому організуємо спеціальний семінар за участю цих профі», - розповідав ІА Волинські Новини Володимир Рудюк.

Окрема увага керівництва ФЛАВО буде спрямована на популяризацію легкої атлетики в області. На райони у наступному році розповсюдять проект «Найшвидша школа», який нині розвивається в Луцьку, а також проведуть семінари для вчителів фізичної культури за програмою «Дитяча легка атлетика». На базі легкоатлетичного комплексу «Авангард» створять школу (клуб) легкої атлетики, яка пропагуватиме ідеї здорового способу життя, оздоровчого бігу. У цьому сенсі стане в нагоді й легкоатлетична доріжка для оздоровчої та професійної ходьби та бігу. Її укладуть в центральному парку імені Лесі Українки у Луцьку. Покриття на доріжці буде таким же якісним, як на «Авангарді» та стадіоні СНУ «Ядро».

Залучать у легку атлетику й Луцький національний технічний університет. Тут планують створення центру метань для підготовки волинських спортсменів та збірних команд України. Це дасть можливість проводити навчально-тренувальні збори у нашому місті.

Обласна федерація легкої атлетики чекає також клопотань місцевих осередків легкої атлетики, тренерів, ентузіастів, аби допомогти покращити легкоатлетичну базу в районах, придбати інвентар, форму, умови підготовки спортсменів. Водночас планується активно використовувати вже реконструйовані чи новостворені у 2015 році об’єкти. На них проводитимуть матчеві зустрічі на рівні областей, міст чи прикордонного співробітництва.

«Наступний рік – олімпійський. Федерація легкої атлетики Волинської області зацікавлена в успішних стартах спортсменів саме з нашого краю. Тому ми спочатку визначимо коло легкоатлетів, які реально претендують на участь та хороші результати в Ріо-де-Жанейро, а потім сприятимемо їхній якісній підготовці разом із ФЛАУ, НОК України, спонсорами», - відзначив Володимир Рудюк.

Фото із конференції ФЛАВО, яка відбулася 16 грудня у Луцьку:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus