USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

АТО на Донбасі завершується, – Муженко

22 Лютого 2018 12:22
В Україні триває зміна формату антитерористичної операції на операцію Об’єднаних сил, яку очолить військове керівництво.

Про це в інтерв’ю "Радіо Свобода" розповів начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

Нагадаємо, 20 лютого Петро Порошенко підписав законопроект про реінтеграцію Донбасу. Цей закон схвалили у Верховній Раді у другому читанні 18 січня.

"Закон, який 20 лютого був підписаний Президентом України, систематизує задіяння ЗСУ для виконання завдань тих, які вони виконували в АТО, і зміну формату основної операції", – сказав Муженко, маючи на увазі закон про реінтеграцію Донбасу.

Буде завершена АТО, і ми перейдемо до операції Об’єднаних сил. Це передбачає чітку структуру системи управління, підпорядкованість визначених сил і засобів військовому керівництву, створення об’єднаного оперативного штабу як основного органу управління цією операцією на території Донецької і Луганської областей, – пояснив начальник Генштабу ЗСУ.

Він зазначив, що це дозволить систематизувати задіяння підрозділів ЗСУ і підрозділів та сил інших складових до сектору безпеки, "ефективніше і в межах правового поля застосовувати ЗСУ".

Щодо особи очільника штабу Об’єднаних сил, Муженко повідомив, що це буде "людина з бойовим досвідом".

"У нас є відповідні кандидатури. Вони потребують певної процедури узгодження. І після цього в найкоротші терміни вони будуть надані Президенту України для затвердження такої кандидатури. Це буде людина, яка має бойовий досвід і достатньо навичок, знань і практичного досвіду для того, щоб виконувати такі завдання", – запевнив начальник Генштабу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
архів Показати IP 22 Лютого 2018 20:45
Хтось казав шо воно закінчиться 24 серпня 2014 навчального року.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus