USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Аукціон без аукціону: ексдепутатка Волиньради майже задарма орендуватиме кафе

9 Червня 2021 14:09
Торги щодо оренди кафе «Журавка» в Цумані виграла колишня депутатка Волинської обласної ради Валентина Касарда.

Майже 80 квадратних метрів приміщення, яке належить лісгоспу, вона орендуватиме чи не задарма – за 721 гривню на місяць, йдеться в сюеті телеканалу «Аверс».

Початкова ставка на оренду «Журавки» була 679 гривень на місяць. Бажання орендувати кафе виявили двоє: колишня депутатка Волинської обласної ради Валентина Касарда та ТОВ «Верба ВВ», що належить Тетяні Полячук. На аукціоні перемогла Валентина Касарда. Вона запропонувала вищу ціну за оренду приміщення – 721 гривню на місяць.

Що цікаво – учасники не дуже то й старалися торгуватися: ціна від початкової зросла лише на 42 гривні. До того ж, ціна конкурента Касарди була лише на 14 гривень меншою. Боролися, так би мовити, без ентузіазму.

Варто відзначити, що ще до проведення торгів Валентина Касарда хазяйнувала в кафе, наче господиня.

Журналісти цікавилися в керівництва лісгоспу, на яких підставах жінка у них працює, ще до аукціону. Те ж питання ставили і Валентині Касарді. Однак остання з журналістами говорити відмовилася і пригрозила розправою.

У лісгоспі також були небагатослівні. Там зазначили, що пані Валентина не працює у кафе. А просто як підприємець надає лісгоспу послуги кейтерингу. Документів на підтвердження цього не надали.
Конфлікту інтересів у тому, що в торгах бере участь Валентина Касарда, у лісгоспі також не побачили. Для того аби отримати детальнішу інформацію, у лісгоспі порадили журналістам надіслати інформаційний запит.

Балансоутримувачем кафе «Журавка» є Цуманське лісове господарство. Саме їм журналісти й надіслали інформаційний запит та поцікавилися, на якій підставі у них працювала Валентина Касарда до аукціону. Попросили показати документи.

У відповіді зазначено, що Валентина Касарда не є працівником кафе «Журавка», а просто надає послуги як підприємець. Щоправда, договір про надання послуг журналістам надати відмовилися нібито через заборону розголошення cтороннім особам iнформацiї, що стосується надання послуг та зобов’язань сторін за договором.

Офіціанти, які працюють у «Журавці», розповіли, що Валентина Касарда у закладі буває нечасто, але господарює тут уже давно. Цікаво лише, для чого тоді аукціон? Якщо і так зрозуміло, хто в ньому переможе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 9 Червня 2021 14:45
Які проблеми ? Все чесно через аукціон, бажаючих не було.
підприємець з Цуманя Показати IP 9 Червня 2021 17:21
Касарді треба дякувати , шо взяла в оренду це кафе. Рік часу приміщення пустувало, руйнувалося, не опалювалося взимку, бажаючих взяти в оренду не було. А тепер коли появилася Касарда- почалися наїзди.Валентина Іванівна ! Дякуємо Вам що ВИ є така, успіхів і побільше клієнтів. ЦУМАНЬ з ВАМИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus