USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Аварія танкера в Одесі. Водолази евакуювали екіпаж судна

22 Листопада 2019 18:32
Одеські рятувальники зняли з борту танкера «Делфі», що ліг на мілину поряд з міським пляжем Одеси, двох членів екіпажу та капітана. Хоча надавати їм допомогу заважає позиція судновласника, який заборонив екіпажу покидати борт судна і подавати сигнал SOS.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в оперативному штабі аварійно-рятувальної операції танкера «Делфі» Одеської ОДА.

«На місці події розпочато рятувальну операцію. На борт лежачого на танкера проникли водолази, які зняли двох членів екіпажу з судна попри їх волю. Це – старший механік і матрос танкера. Близько 14.40 хвилин зняли з борту й капітана», – зазначили морські рятувальники.

З моря на міський пляж доноситься запах нафтопродуктів, які витікають з корпусу танкера, що, можливо, зазнав пошкоджень при зіткненні з хвилеломом, а також із бочок, знесених хвилями з палуби судна.

Однак вживати заходів для запобігання забрудненню Чорного моря заважає позиція судновласника. Він заборонив екіпажу подавати сигнал SOS, що не дає змогу рятувальним службам розпочати аварійно-рятувальні операції.

Танкер, що ліг на мілину, спущено на воду в 1974 році в Болгарії. До 2010 року ходив під прапором України з портом приписки Одеса. Зараз власником судна числиться компанія Atenia Holding Ltd, а порт приписки - Джурджулешти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus