USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Під Одесою танкер викинуло на мілину, власник не дозволяє екіпажу евакуюватися

22 Листопада 2019 13:33
Поблизу Одеси сів на мілину танкер «Делфі», власник не дозволяє екіпажу покинути судно, а рятувальні катери не можуть підійти через шторм.

Наразі в Одеській ОДА пройшло засідання оперативного штабу щодо критичної ситуації з танкером.

«На борту знаходяться троє членів екіпажу. Всі громадяни України. На танкері закінчилося паливо, є проблеми з електрикою. Екіпаж відмовляється подати сигнал SOS та евакуюватися з судна. Вони чекають дозволу від судновласника та відмовляються від будь-якої допомоги. З судновласником взятися неможливо», – повідомила пресслужба Одеської обладміністрації.

За попередніми даними, судно дрейфувало, потім сіло кормою на мілину і дрейф призупинився.

На борту «Делфі» немає вантажу, який би загрожував екологічній ситуації Одещини.
Відзначається, що корабель «сірий», тобто немає необхідної реєстрації.

За даними капітана Одеського порту, судновласник забороняє морякам евакуюватися, а рятувальні судна не можуть підійти через складні погодні умови.

Повідомляється, що наразі учасники штабу узгоджують алгоритм, щоб евакуювати екіпаж із залученням допомоги з повітря та води.

Користувач Facebook Сергій Масенко повідомляє, що судно прибило до пляжу «Дельфін», у повітрі сильно пахне дизелем.
Керівник Одеської ОДА Максим Куций повідомив, що взяв ситуацію з танкером «Делфі» під особистий контроль.

Наразі в Одесі сильний вітер і високі хвилі.

За даними Думської, танкер перебував на якорі в цьому районі з травня 2019 року. Його судновласник з Великобританії, а порт приписки – Румунія.

За словами в.о. начальника адміністрації Одеського порту Дениса Карпова, суднова команда в сум’ятті, морально і фізично пригнічена, третю добу намагається боротися без їжі, води та освітлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцький Охайний Хлоп Показати IP 25 Листопада 2019 12:26
Казали що ймовірно Аварія трапилася через те що була Погана Погода та Члени екіпажу були ГОЛОДНІ, прикіньте Люди що в нас робиться... А Нафта розлилася в Море то Херня наші з вами діти почистять як підростуть....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus