USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Аверс» звернувся до правоохоронців щодо погроз від працівника ВолиньPost

8 Листопада 2017 13:53
Луцька телерадіокомпанія «Аверс» звернулась до правоохоронних органів з заявою про погрози у мережі Фейсбук, які містилися у коментарях працівника інтернет-видання ВолиньPost Павла Березюка на адресу журналістів та редакції каналу.

Про це йдеться у заяві телеканалу до Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області, Луцької місцевої прокуратури, Управління Служби безпеки України у Волинській області, Національної поліції України, Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України, яку Інституту масової інформації надали на телеканалі.

Як йдеться у заяві, заклики Березюка здійснити фізичну розправу над журналістами і підпалити телеканал датовані 3 листопада і зафіксовані у коментарях під постом представника громадського формування «Самооборона Волині» Олександра Ніколайчука.

На телеканалі повідомляють, що 3 листопада приблизно о 22:00 під час здійснення законної професійної діяльності журналісти ТРК «Аверс» помітили біля приміщення Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області скупчення чоловіків у військовій формі. Ці люди представились представниками «Самооборони Волині».

«Під час спроби взяти інтерв’ю та вияснити, що люди у військовій формі о 22:00 роблять біля міськвідділку поліції, представники «Самооборони Волині» почали конфліктувати із журналістами. Один з них, а саме Олександр Ніколайчук, почав знімати журналістів на телефон, як виявилось згодом, з метою прямої трансляції відео у мережі Facebook.

Під час трансляції вказаного відеозапису на сторінці Олександра Ніколайчука у мережі Facebook (допис від 03.11.2017 о 22:35) у коментарях з’являються погрози та заклики до насильства щодо журналістів. Зокрема співробітник інтернет-видання Волиньpost Павло Березюк закликає здійснити фізичну розправу над журналістами (коментар від 03.11.2017 о 22:54) і радить підлити бензину на телеканал (коментар від 03.11.2017 о 23:00). Закликає до насильства над журналістами і користувач Петро Новак (коментар від 03.11.2017 о 23:08)», – йдеться у заяві.

З огляду на вищевикладене, телеканал просить правоохоронців вжити заходів щодо притягнення до відповідальності винних осіб, зокрема внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Своєю чкргою, Павло Березюк відмовився прокоментувати ІМІ ситуацію щодо погроз на адресу «Аверсу».

Станом на 8 листопада вищевказані коментарі Березюка з погрозами на адресу телеканалу відсутні під постом Олександра Ніколайчука.
Скріншот наданий журналісткою “Аверсу” Наталкою Поліщук.

Нагадаємо, біля Луцького міського відділку поліції пізнього вечора 3 листопада зібралося з десяток представників громадського формування«Самооборона Волині». Активісти окупували ворота біля правоохоронної установи. Згодом на інтернет-ресурсі ВолиньPost з’явилася інформація буцімто у міському відділку поліції чоловік намагався себе підпалити спеціально перед камерами «Аверсу». Повідомив видання про спробу самоспалення представник «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сусід Показати IP 8 Листопада 2017 14:33
Ну шо скажеш Паша Березюк? ДОп.....я. Думаю навчать тебе манерам спілкування. Продасиш фотоапарат - заплатиш штраф. Продасиш автомобіль - заплатиш моральну шкоду. І ніхто за тебе не заступиться, і не підтримає, а просто викине на сміття, як непотріб, в принципі яким ти і є. ;)
Джек-сон Показати IP 8 Листопада 2017 14:45
А погрози"здійснити фізичну розправу над журналістами" забули надрукувати? Вживає ненормативну лексику, так він просто журналіст не без гріха. А ви не вживаєте? Та й про підпал не знайшов. Чи "бензину всім аверсятам" це погроза спалити?
"Адеквату" Показати IP 8 Листопада 2017 16:01
По сільському як баба пліткарка, якраз поводить себе ваш "міський" із самого Острожця - Паша Березюк. На КРК його ще пам'ятають. Висновок : його "адекватного" вміння короистуватись фтоапаратом не змінило. Перш ніж когось судити, або залякувати необхідно подивитись на себе збоку, не корчити з себе героя, залякуючи когось, і миттєво прийде самозаспокоєння, завжди пам'ятати звідкілля ти прийшов. А дівчина- журналіст при виконанні своїх професійних обов'язків і її не залякаєш, вона не з Острожця...
CC Показати IP 8 Листопада 2017 17:32
Березюк це тільки клавіатурний воїн, а так це сц?кун ще той, тільки тявкати вміє, а потім з сопливим лицем буде говорити що "пойміть та простіть"! Ну а ще сидить той воїн, під ботом дівчиська, тому і коли на нього говорять п....с чи п....р, то не ображається, бо душевно себе такою почуває!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus