USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Нам активісти не допомагають», - поліцейські під час візиту «Самооборони» під міськвідділ

6 Листопада 2017 12:41
Біля Луцького міського відділку поліції пізнього вечора 3 листопада зібралося з десяток представників громадського формування «Самооборона Волині». Усі чоловіки були у військовій формі, а при собі мали рації на поліцейських частотах. Активісти окупували ворота біля правоохоронної установи.

Коли ж журналісти ТРК «Аверс» поцікавилися метою їхньої присутності та тим, звідки у них рації, самооборонівці почали конфліктувати з представниками ЗМІ. Фотографувати їх на телефони та робити стріми у соціальні мережі. Деякі користувачі у соцмережах, своєю чергою, почали закликати до насилля та фізичної розправи над журналістами каналу, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Розповіді так званих активістів нерозбірливі і не тримаються купи. Кажуть, що приїхали патрулювати місто і допомагати поліції ловити злочинців. Своєю чергою, правоохоронці розповіли, що представники «Самооборони» їм нічим не допомагають, та відправили активістів, які намагалися увійти до міськвідділку, геть.

Розповіді так званих активістів нерозбірливі та не тримаються купи. Окремі представники «Самооборони» все ж розповіли, що приїхали до міськвідділу буцімто тому, що їх працівнику необхідна допомога. Та долали, що приїхали патрулювати місто і допомагати поліції ловити злочинців. Своєю чергою, правоохоронці кажуть, що представники «Самооборони» їм нічим не допомагають, та відправили активістів, які намагалися увійти до міськвідділку, геть.

Олександр Ніколайчук, який є не лише представник «Самооборони Волині», а й помічник нардепа Ігоря Лапіна, знімав журналістів на телефон та вів пряму трансляцію у Фейбук. На запитання журналістів чому самооборонівці у формі ходять Луцьком та чому зараз не патрулюють місто, що зі слів Ніколайчука входить до їх обов’язків, логічної відповіді останній чомусь дати так і не зміг.

Помічник нардепа Лапіна висував дивні аргументи працівникам преси та заявляв, що події, які відбувалися у міському відділку поліції - це провокація ЗМІ. Тому він буцімто і знаходиться біля міськвідділку, аби знімати журналістів.

Через кілька хвилин на інтернет-ресурсі ВолиньPost з’явилася інформація буцімто у міському відділку поліції чоловік намагався себе підпалити спеціально перед камерами «Аверсу». Повідомив видання про спробу самоспалення сам Олександр Ніколайчук. Зауважимо, самооборонівець не був свідком події, адже з’явився вже після того, як чоловіка з міського відділку поліції забрали. Проте, за дивним збігом обставин, Ніколайчук чомусь був у курсі справи, хоча правоохоронці йому інформації про інцидент не надавали. Вочевидь, про цей інцидент активісти «Самооборони» дізналися з рації на поліцейських частотах.


Тим часом у соцмережах на сторінках активістів з’явилися погрози та заклики до насилля щодо журналістів телеканалу «Аверс». Зокрема, фотограф інтернет-видання Степана Івахіва ВолиньPost Павло Березюк закликає здійснити фізичну розправу над журналістами і порадив підлити керосину на телеканал.


Своєю чергою, журналісти телеканалу «Аверс» заявляють, що з приводу погроз звертатися в Службу безпеки, прокуратуру та поліцію. Окрім того, журналісти обіцяють з’ясувати, де так звані активісти взяли рації на поліцейських частотах, з яких можна дізнатися таємну інформацію про злочинців, і для чого їм ці прилади. Під питанням залишається і те, для чого така інформація людям, які величають себе громадськими активістами і для кого, окрім них, вона може бути корисною.

Зауважимо, активісти «Самооборони Волині» неодноразово ставали учасниками скандалів. Зокрема, у травні цього року лучанин на камеру зафіксував, як самооборонівці декілька разів порушили правила ПДР, проїжджаючи на червоне світло. Відтак, стає не зрозуміло, чи слідкує "Самооборона" за громадським правопорядком, чи сама ж його порушує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Рома Показати IP 6 Листопада 2017 15:03
Розігнати всіх тих активістів!!!
усе дуже просто Показати IP 6 Листопада 2017 15:33
Лапін І.О. (політична підтримка), Шпига П.П. (керівник поліції області),Кічук О.Б. (кум Шпиги П.П., начальник Луцького відділу поліції), ГО "Самооборона Волині", "Національні дружини" та деякі інші (квазі громадські формування з охорони громадського порядку, що безпосередньо створені за ініціативою та підконтрольні вище зазначених двох представникам влади, що з метою противаги, а у разі неконтрольованих процесів будуть використовуватись "як залучення громадськості, активних громадян"). Це все структуризована злочинна організація з чітким розподілом ролей (усвідомленим усіма учасниками організації) усіх її членів, що мають політичний вплив, владні повноваження правоохоронного органу, використовують підконтрольну частину громадської для підтримки (в тому числі інформаційної) будь-яких, вигідних для її керівників, поставлених цілей, інформаційні ресурси (для формування суспільної думки, як приклад, Воляник Ольга і т.ін.). Певна частина цих людей поєднані також родинними зв'язками між собою, що сприяє їх згуртованості. Постійно, систематично проводяться інформаційні кампанії цими всіма людьми Треба памятати лише одне-після Майдану люди дурнішими не стали як були і все чудово розуміюють, у них загострилось наскрізне мислення і розуміння будь-яких подій, що відбуваються, бо кожна з них відбувається не сама по собі, а є заздалегідь запланою (якщо вигідне, то буде висвітлюватись у ЗМІ). Вказані прізвища є найбільш популярними (ті що "на слуху") елементами усієї цієї кримінальної організації, але про них не потрібно ні в якому разі забувати, бо все таки вони виконують свою відведену роль, окрім них, є ще багато - багато інших прізвищ, маловідомих, але не менш важливих, вони завжди (чи періодично) знаходяться біля них, є формальними і неформальними засновниками, власниками керівниками громаських організацій, економінчих структур, стійких злочинних угрупувань (що виконують тактичні завдання). У всьому СИСТЕМНИЙ ПІДХІД - ПІРАМІДА!!!
Все складно до усе дуже просто Показати IP 6 Листопада 2017 18:19
Звідки така впевненість про "родичання" не розкажете? Чи може церковні списки піднімали?
лучанка до усе дуже просто Показати IP 6 Листопада 2017 20:50
А ваше прізвище не Марищук.
Вася Показати IP 6 Листопада 2017 16:20
а що то за автівка у самооборони - червона на військових номерах з мігалками та кольографічним фарбуванням поліції? Ніколайчук хочеш екшн іди в військомат!
Олександр Лєсной до Вася Показати IP 6 Листопада 2017 16:49
Так він минувши військомат на Сході був. І навіть на клапанах пропустили, відкупився сухпайками. Автівку загнав своїм ходом в Щастя, де Айдару передав. Чув? Знову посипалось.)
Вася до Олександр Лєсной Показати IP 6 Листопада 2017 17:46
на Сході був!, а чому до кінця справу не довів?
Олександр Лєсной до Вася Показати IP 6 Листопада 2017 18:03
Чому не довів? Довів, раз бійці задоволені. Не всі воюють з автоматами в руках. він свою громадянську позицію проявив. Ти проявив? Байдужіть шкодить, часом гірше кулі.
Олександр Лєсной Показати IP 6 Листопада 2017 16:25
Коли сформувалась Самооборона? Правильно під час Революції гідності. Де були вище перелічені особи з чітко налагодженою схемою? Посипалось..)
Тоха Показати IP 6 Листопада 2017 19:22
В зарницю не награлись у дитинстві. Їдьте на схід гірої! Ви позор нашого міста!
маша Показати IP 8 Листопада 2017 15:47
самоборона - значить самі себе мають охороняти. А чого то я маю вас слухатись, іт. і т.п. Не лізьте у всі справи. Ви - ніхто.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus