USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Австралія надасть Україні додатково $100 мільйонів військово-технічної допомоги, – прем'єр

3 Липня 2022 20:56
Австралія надасть Україні додатково 100 млн доларів військово-технічної допомоги, а також ще 14 бронетранспортерів та 20 бронеавтомобілів Bushmaster.

Про це заявив прем‘єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми оголошуємо додатково 100 млн доларів військово-технічної допомоги Україні. Загалом ми вже надали 390 млн доларів. Ми також надаємо додатково 14 бронетранспортерів, а також 20 бронеавтомобілів Bushmaster. Таким чином загальна кількість бронеавтомобілів Bushmaster становитиме 60», – сказав Албаніз.

Він додав, що Австралія також надасть додаткове військове обладнання, безпілотники та іншу військову техніку відповідно до запиту України.

«Крім того, ми будемо надавати подальшу допомогу прикордонним військам України – будемо покращувати їхню оснащеність, рівень кібербезпеки та поліпшувати контроль над кордоном», – пообіцяв прем’єр Австралії.

Австралія готова надавати підтримку уряду та народу України стільки, скільки це буде потрібно для захисту суверенітету і здобуття перемоги над росією, додав Ентоні Албаніз.

Він зазначив, що для нього велика честь стати першим прем’єр-міністром Австралії, який прибув з офіційним візитом в Україну.

«Звичайно, я хотів би, щоб це відбувалося за інших обставин. Утім, цей візит, безумовно, продемонструє всьому світові солідарність австралійського народу з народом України», – сказав Албаніз.

Він акцентував, що жорстока неспровокована агресія росії проти України відбувається з порушенням міжнародного права і статуту ООН.

Прем’єр-міністр Австралії розповів, що в Бучі, Гостомелі та Ірпені мав змогу на власні очі побачити цивільні будинки та споруди, по яких росіяни завдавали жорстоких ударів з використанням ракет та інших систем озброєння.

«Цивільні об’єкти ставали мішенями для російських військових під час цієї незаконної та аморальної війни.

Австралія готова продовжувати надавати підтримку уряду та народу України стільки, скільки це буде потрібно для того, щоб отримати перевагу і перемогу і захистити свій суверенітет, оскільки ви бороните верховенство міжнародного права і міжнародний правопорядок, в якому всі ми існуємо», – сказав Албаніз.

У цьому контексті він зазначив, що пишається тим, що Австралія найбільше допомагає Україні з-поміж країн, які не є членами НАТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus