USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прем'єр-міністр Нової Зеландії присягнулася не вимовляти ім'я терориста

19 Березня 2019 21:32
Прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн присягнулася ніколи не вимовляти ім’я бойовика, що вбив 50 осіб в мечетях міста Крайстчерч.

Про це вона заявила в емоційному виступі в парламенті Нової Зеландії, передає Ліга.Новости з посиланням на ВВС.

«Він багато чого домагався своїм терактом. Однією з цілей була відома. Ось чому ви ніколи не почуєте, щоб я згадала його ім’я», – сказала прем’єр.

На спеціальному засіданні парламенту у вівторок Ардерн почала свою промову арабським привітанням «ассаламу алейкум» («Мир вам»).

«Я благаю вас, вимовляєте імена загиблих, а не ім’я людини, який їх убив. Він терорист. Він злочинець. Він екстреміст. Він залишиться для мене безіменним», – сказала прем’єр.

Це не перший випадок свідомого замовчування імені терориста. Багато постраждалих і родичі жертв терору неодноразово закликали ЗМІ та громадськість не поширювати імен терористів, щоб не сприяти їх популярності.

Також Ардерн закликала соціальні мережі зробити більше для боротьби з тероризмом після того, як бойовик в Крайстчерчі транслював свою атаку в прямому ефірі Facebook.

«Ми не можемо просто сидіти склавши руки і визнавати, що ці платформи просто існують, і що те, що на них розміщено, не є їх відповідальністю. Вони – видавець. Не просто листоноша. Не може йти мова про прибуток без відповідальності», – сказала Ардерн.

15 березня відбулася стрілянина в двох мечетях новозеландського міста Крайстчерч. Число убитих досягла 50 осіб, ще близько 50 поранені. Переважна більшість загиблих – жертви розстрілу в мечеті Аль-Нур. Затримано четверо підозрюваних, одна з них – жінка. Головним підозрюваним вважається 28-річний австралієць, прихильник «переваги білої раси» Брентон Таррант.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ніПОРОХні Показати IP 20 Березня 2019 11:04
Терор України усім складом влади також має зробити владу БЕЗіменну!
123 до ніПОРОХні Показати IP 21 Березня 2019 11:48
І хто тебе тероризує у владі? Про що мова? І Причому тут ПОРОШЕНКО?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus