USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Австралія почала евакуацію своїх дипломатів із Києва

24 Січня 2022 13:49
Через ризик вторгнення РФ Австралія почала евакуацію родин дипломатів із Києва та закликала своїх громадян якнайшвидше покинути Україну.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на The Sydney Morning Herald.

Федеральний уряд Австралії закликав своїх громадян негайно виїхати з України через ситуацію з безпекою, а також починає відкликати членів сімей австралійських дипломатів із посольства у Києві.

Міністерка закордонних справ Маріс Пейн попросила високопоставлених представників безпеки обговорити допомогу зі своїми українськими колегами для посилення підтримки України з боку Австралії у зв’язку зі зростанням ризику нового вторгнення РФ.

22 січня повідомлялося, що посольство США звернулося до Державного департаменту, з проханням дозволити неосновним співробітникам та їхнім родинами виїхати з України. Держдепартамент США дав дозвіл на добровільний від’їзд державних службовців США та зобов’язав виїхати членів їхніх родин з посольства у Києві.

Згодом і Британія почала евакуйовувати частину працівників посольства в Києві. Причиною названа загроза загострення ситуації.

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз поки не бачить причин для евакуації родин своїх дипломатів із України через загрозу вторгнення РФ.

Австрія планує евакуювати працівників посольства з Києва у разі погіршення ситуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
К.лучанин Показати IP 24 Січня 2022 14:16
Це якась світова істерія! Точніше спецоперація "партнерів" України, США і інш.... Якщо вони і далі нагнітатимуть ситуцію то добром це не закінчиться, всім буде капець.Вони геть розум втратили.
Александр -1 Показати IP 24 Січня 2022 14:50
США , Австралия, Британия.. На самом деле - меньше всего там думают как это воспримут в Украине. Хотят исключить минимальные риски. Потому что ценят жизнь человека и имеют большую ответственность перед своим народом..
тiкають з неньки Показати IP 24 Січня 2022 17:31
Зрада???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus