USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Австралія витратить $2 млн на дослідження канабісу для допомоги хворим на рак

6 Жовтня 2019 18:03
Австралія надасть $2,03 млн на дослідження з використання канабісу для допомоги хворим на рак, оскільки попит на лікарські продукти канабісу швидко зростає, заявив міністр охорони здоровʼя країни.

Про це пише Theбабель з посиланням на Reuters.

На більшій частині території Австралії такі продукти можна придбати за рецептом лікаря, а для вирощування і виробництва лікарського канабісу потрібна ліцензія.

Міністр охорони здоровʼя Австралії Грег Хант заявив, що зараз доступ до препаратів дозволений понад 11 тис. пацієнтів, причому більшість рецептів були видані цьогоріч.

«Була проведена лише обмежена кількість запланованих клінічних досліджень лікарського канабісу, і нам необхідно збільшити доказову базу для підтримки дій медичних працівників», – йдеться в заяві міністерства.

Дані Міністерства охорони здоровʼя показують, що 78 компаній на даний час мають ліцензії на вирощування і збирання лікарського канабісу.

Олівія Ньютон-Джон, австралійська співачка і актриса англійського походження стала активною захисницею використання медичного канабісу після того, як у неї виявили рак.

«Я – прихильниця цього для загального здоровʼя, для кращого сну, від болю і неспокою», – сказала Ньютон-Джон телеканалу Nine News.

Зусилля Ньютон-Джон допомогли пролити світло на переваги, повʼязані з використанням лікарського канабісу, сказав Хант, додавши, що уряд буде працювати над тим, щоб забезпечити доступ до нього австралійським пацієнтам.

«Але тільки, коли це запропоновано лікарями», – додав він.

Уряд навряд чи змінить свою позицію щодо вживання канабісу в рекреаційних цілях.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин прийняв рішення зареєструвати запропонований неурядовими організаціями законопроект про легалізацію медичного використання канабісу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus