USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Перерозподілили понад 5 мільйонів бюджету Луцька

30 Травня 2018 16:15
Виділення коштів на громадські ініціативи, ремонт приміщень, музичні інструменти у музичні школи, автомобіль для департаменту ЖКГ та закупівлю меблів у бібліотеку – саме такі зміни у бюджет Луцька внесли депутати міської ради.

Про це йшлося 30 травня під час засідання 42 сесії міської ради.

Директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова повідомила, що на цій сесії проводиться перерозподіл 5 мільйонів 325 тисяч гривень.

Так, 860 тисяч передбачать на придбання запчастин до контактної мережі ЛПЕ, з депутатського фонду Богдана Богоноса 24 тисяч гривень спрямують на заміну вікон у ЗДО №18, 5 тисяч 500 гривень з депутатського фонду Юрія Безпятка виділять на придбання дитячих українських національних костюмів у ЗДО №37. Окрім того, 38 тисяч 930 гривень спрямують на придбання матеріалів для поточного ремонту елементів благоустрою табору "Ровесник", 50 тисяч гривень – на влаштування сцени на проведення мистецьких заходів

"Old city hype" на території старого міста. На оздоровлення вихованців ГО «Повір у себе», ГО «Джерело життя» та поїздку дітей атовців у місто Таурге (Литва) виділили 280 тисяч.

До того ж 204 тисячі 500 гривень спрямують на придбання меблів у бібліотеку: 135 тисяч 600 гривень – із загального фонду та 68 тисяч 800 гривень – з бюджету розвитку. Також з бюджету розвитку виділили 495 тисяч 800 гривень на капітальний ремонт сходових кліток жіночої консультації Луцького клінічного пологового будинку та мільйон 200 тисяч – на капітальний ремонт приміщень Будинку вчителя.

237 тисяч отримає Департамент культури на придбання музичних інструментів для музичних шкіл.

За 429 тисяч департаменту житлово-комунального господарства придбають легковий автомобіль. 400 тисяч гривень спрямують на капітальний ремонт житла після пожежі за адресою вулиця Стрілецька,31, а 20 тисяч виділять на капітальний ремонт пандуса на проспекті Соборності, 6. Окрім того, 500 тисяч спрямували на ремонт контейнерних площадок. Також 5 мільйонів 270 тисяч отримає ДКП «Луцьктепло» на виконання умов договору з ЄБРР.

Окрім того, депутати просили виділити кошти зі свого фонду:

Так, депутат Сергій Савчук просив виділити 14 тисяч на закупівлю меблів у бібліотеку №9 на вулиці Потебні, 52а, адже там закінчується капітальний ремонт, також 20 тис. гривень на ці потреби просив виділити депутат Микола Собуцький;

депутат Майя Шостак просила виділити з свого депутатського фонду 50 тисяч гривень на департамент ЖКГ, аби облаштувати дитячий майданчик між будинками на вулиці Домни Гордіюк 33, 33а, 31 та для встановлення лавок та смітників;

Ігор Поліщук попросив виділити 50 тисяч управлінню капітально будівництва на ремонт приміщення у Луцькій музичній школі №1;

Тетяна Янчук – 4300 на прибудинкову територію Захарова, 12, аби встановити лавки та смітники;

Микола Дендіберін– 15 тисяч для школи №7 на ремонт класу;

Юрій Безпятко – 22 тисячі гривень на лавки по місту;

Олександр Козлюк – більше 70 тисяч гривень на придбання лавок і смітників по місту.

Також 224 тисячі гривень передадуть департаменту соціальної політики на придбання путівок на оздоровлення дітей у санаторію «Березовий гай» (18 путівок). Ще 19 тисяч гривень спрямують на завершення робіт з ремонту актового залу в 15-й школі та на встановлення сигналізації та влаштування пандусу в 9-й школі. Ще 866 тисяч гривень потрібно на сплату оренди по котельні на Карбишева.

Водночас, як повідомила Лілія Єлова, Луцьку передбачено 5,231 мільйона гривень субвенції з держави на забезпечення програми «Нова українська школа». Місто, своєю чергою, має забезпечити співфінансування в розмірі не менше 30%. Тож, аби отримати кошти від держави, потрібно передбачити більше 1,5 мільйона гривень. Кошти на «Нову українську школу» запропонували довиділити на наступній сесії.

Відтак, депутати підтримали зміни до бюджету міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus