USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Азербайджан заявив про взяття під контроль ключового міста в Нагірному Карабаху

8 Листопада 2020 13:13
Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив про взяття під контроль Шуші – ключового міста в Нагірному Карабасі.

Про це він повідомив у своєму зверненні до нації, передає ТСН.

«Дата 8 листопада назавжди увійде в історію нашої країни. Збройні сили взяли під контроль Шушу», – цитує його слова ТАСС. Зазначимо, що Шуша розташована в 11 кілометрах від столиці невизнаної Карабаської республіки Степанакерта.

Водночас офіційний представник Міністерства оборони Вірменії Арцруні Ованесян спростував заяву Ільхама Алієва про взяття Шуші. «Бої тривають», – написав він у Twitter.

Нагадаємо, вранці у Вірменії заявили, що армія Азербайджану завдає ударів по житлових кварталах Степанакерта. Про постраждалих не повідомляється, але місто зазнало значних руйнувань.

Запеклі бої між арміями Азербайджану та Вірменії почалися у вересні. Там тривають інтенсивні бої і сотнями гинуть люди. В Баку заявляють, що прагнуть припинити вірменську окупацію Нагірного Карабаху. Водночас у Єревані говорять, що метою Азербайджану є знищення вірменської нації. Єреван і Баку звинуватили одне одного в ескалації конфлікту.

У 1991 році Нагірний Карабах, більшу частину населення якого становили вірмени, «проголосив незалежність» від Азербайджану. Баку спробував повернути регіон силою, після чого спалахнула війна. У 1994 році Азербайджан, Вірменія і так звані самопроголошені «НКР» підписали протокол про перемир’я, проте бойові дії періодично поновлюються.

Переговорний процес, спрямований на пошук мирного вирішення конфлікту, ведеться під егідою Мінської групи ОБСЄ, створеної у 1992 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus