USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Банда поліцейських змушувала громадян вчиняти злочини, аби підвищити показники роботи відділу

5 Червня 2020 09:57
Державне бюро розслідувань затримало 7 учасників банди поліцейських, серед яких два представники керівництва відділу поліції. Правоохоронці, за даними бюро, задля підвищення показників у роботі поліції змушували громадян вчиняти злочини, здійснюючи психологічний тиск та насильство.

Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ДБР.

«Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, спільно з працівниками Головного оперативного управління ДБР та працівниками СБУ за процесуального керівництва прокуратури Київської області затримали начальника та заступника Павлоградського відділу поліції ГУ Нацполції в Дніпропетровській області, начальника сектору цього ж відділу поліції та 4 оперативних працівників», – йдеться в повідомленні.

В Офісі Генпрокурора заявили, що викрита злочинна організація правоохоронців – на чолі з начальником відділу поліції на Дніпропетровщині.

Повідомляється, що слідством встановлено, що протягом 2019-2020 років правоохоронці, задля підвищення показників у роботі поліції, змушували громадян вчиняти злочини (крадіжки, збувати наркотичні засоби, зброю та ін.), здійснюючи психологічний тиск та насильство. За вчинення злочинів поліцейські надавали потерпілим гроші та наркотичні речовини. У подальшому притягували їх до кримінальної відповідальності.

Також за місцем роботи та проживання затриманих проведені санкціоновані обшуки. За даними Офісу Генпрокурора, у рамках розслідування кримінального провадження за місцем проживання та роботи поліцейських, у тому числі у відділі поліції, проведено більше 20 санкціонованих обшуків, у ході яких вилучено речові докази, що доводять фальсифікацію кримінальних проваджень, засоби катування та інші докази, які підтверджують злочинну діяльність співробітників поліції.

"Наразі всім затриманим повідомлено про підозру у вчиненні ряду злочинів, у тому числі тяжких", - зазначається в повідомленні.
Окрім того, досудове розслідування здійснюється за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених:

• ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України (Створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, а також керівництво такою організацією);

• ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів);

• ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб);

• ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами);

• ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

В Офісі Генпрокурора додали, що наразі встановлюються всі причетні до вчинення злочинів та вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 5 Червня 2020 11:08
Оце поперло!
Бульба Показати IP 5 Червня 2020 12:25
Це Україна!!! За таку країну ми воюємо!!! Що ви вчепилися до поліцейських!!-їм теж треба жити і їздити на крутих авто, відпочивати на Балі!!
хехъ до Бульба Показати IP 5 Червня 2020 12:46
ахаха... не відпочивають?!!
Бульба Показати IP 5 Червня 2020 12:30
Але насправді ми заслуговуємо на таку поліцію- хтось сумнівається, що правоохоронці кришують наркоту, бурштин, вимагання??? То мало того то вони в більшості і є організаторами такого бізнесу!!!
хехъ до Бульба Показати IP 5 Червня 2020 12:51
Вони - дзеркальне відображення суспільства. Наділені бесконечной владою і меншою відповідальністю. . З різних сторін дзеркала мораль одна і таже). Її немає. Є необільшовизм.
Анатолій Показати IP 5 Червня 2020 15:00
куди ми котимось!!! Це просто жах. Почитаєш такі новини і розумієш, що це просто "дно"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus