USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Банда з націонал-радикалів і ветеранів спецназу Кадирова викрадала людей в Одесі

24 Березня 2018 14:28
Перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін 16 березня розповів на своїй сторінці в Фейсбуці про затримання в Одесі банди, яка займалася викраденням людей.

У повідомленні йшлося про те, що банда – «етнічна», в неї входили вихідці з Кавказу. Одночасно з цим в ЗМІ також з'явилася інформація про те, що в банду крім кавказців входили активісти «Азова» і партії «Національний корпус», пише "Страна".

Видання з'ясувало нові подробиці цього затримання. Як повідомили джерела в правоохоронних органах, у банді справді були активісти націоналістичних організацій, які діяли разом з уродженцями Чечні. Причому частина з них виявилися колишніми бійцями спецназу президента Чечні Рамзана Кадирова. А інша частина складалася з членів ОЗГ відомого у всьому СНД кримінального авторитета на прізвисько Султан - Султанбека Айдамирова.

Керівником банди був племінник Султана на прізвисько Мага.

Бандитський наїзд в стилі 90-х

«Страна» знайшла в реєстрі судових рішень фабулу злочинів зведеної банди членів радикальної націоналістичної організації і ветеранів спецпідрозділів Кадирова.

Судячи з тексту судового визначення, в середині жовтня 2017 року в офіс до співзасновника великої одеської будівельної фірми 61-річного Юрія Ю. прийшла група невідомих чоловіків і в грубій формі, як кажуть в Одесі, «на переляк», зажадала повернення якогось боргу, який бізнесмен був нібито повинен іншому підприємцю. Якщо говорити мовою 90-х, стався банальний бандитський наїзд на «комерса».

Сума відкупного становила 250 тисяч доларів. В іншому випадку бандити погрожували серйозними «неприємностями». Втім, підприємець Юрій Ю. тоді відмовив бандитам.

Ті самі неприємності, якими погрожували бандити, трапилися вже через півтора місяці - 21 листопада 2017 року 11 годині ранку бандити під'їхали до будинку бізнесмена на 16-й станції Фонтану і, підкарауливши на виїзді, побили його і запхали в свою машину Toyota Camry 40.

У салоні авто викраденому натягнули на обличчя чорну шапку і вивезли його в ангар в промисловій зоні в селі Малодолинське. Там Юрія Ю. прикували наручниками до труби і ще раз «поговорили» - побивши його і вистріливши кілька разів на стіну поряд з ним. На наступну ніч бандити перевезли викраденого в інший будинок - в село Сухий Лиман під Одесою. Тут його вже просто посадили в підвал. Де і протримали 47 діб.

До слова, викраденого тримали в підвалі будинку, який орендував один з лідерів банди на прізвисько Мага.

Весь цей час бандити надзвонювали синові викраденого з разових телефонних SIM-карт і вимагали викуп. Втім, поступово сума необхідних бандитами грошей знизилася до 200 тисяч доларів.

При цьому, як сказали джерела в правоохоронних органах, крім грошей було і ще одна умова - вирішити питання з одним великим одеським підприємцем з приводу земельної ділянки в центрі Одеси.

Син Юрія звернувся в поліцію, де і була розроблена спецоперація.

Бандитів вдалося переконати звільнити викраденого батька в обмін на переказ грошей, а також на обіцянку «вирішити» земельне питання.

Юрія відпустили, а далі почали діяти поліцейські, затримавши кістяк банди. Під час обшуків було виявлено цілий арсенал - кілька пістолетів, крупнокаліберний кулемет, сотні патронів, помпову рушницю, автомат Калашникова, вибухівка і гранати.

Ветерани та волонтери АТО

В процесі арештів поліцейських очікували несподівані відкриття.

У числі затриманих виявився сам лідер банди Мага, а також колишній боєць полку «Азов» і учасник бойових дій в АТО Євген К. з позивним «Водяний».

Липове посвідчення Євгенія К. «Водяного» - «члена комітету по боротьбі з корупцією».

У полку «Азов» Водяний проходив службу гранатометниками і складався в другій роті другої сотні.

Член банди - боєць «Азова» і учасник АТО Євген К. - позивний «Водяний»

Також серед заарештованих - активіст «Національного корпусу» Юрій П.

Цікаво, що Юрія П. зовсім недавно пророкували в керівники муніципальної варти Одеси і навіть лобіювали його кандидатуру через поліцію.

Юрій П. - член банди і активіст Нацкорпуса - мало не став главою муніципальної варти Одеси.

Нарешті, був затриманий і волонтер «Азова» Олег К., який зараз проходить у цій справі як свідок.

Також під час проведення спецоперації було тимчасово затримано, але потім відпущений, керівник одеського відділення партії «Національний корпус» Олександр Новосельський (він в момент затримання перебував разом з членами банди).

Саме його фото опублікував Аброськін в своєму пості, про який писалося вище:

Щоправда, за інформацією джерел видання у правоохоронних органах, Новосельського поліція офіційно не підозрює в тому, що він брав участь у діяльності банди.

Однак відомо, що він близько знав затриманих і навіть неодноразово брав участь з ними в масових акціях.

А в одній з акцій проти мера Труханова разом перебували Водяний і Мага.

Євген К. «Водяний» з лідером ОЗУ Магой на антитрухановском мітингу

Ветерани чеченського спецназу

Всього, за інформацією джерел видання, в банду входило близько 15 осіб. Їх підозрюють як мінімум в трьох викраденнях людей і вимаганнях.

Кістяк банди затриманий, проте кільком членам поки вдалося сховатися. Але їх особистості становлять чималий інтерес.

Один із членів банди

Справа в тому, що податися в біга вдалося кільком громадянам Російської Федерації. Як мінімум двоє з них - бійці елітних підрозділів спецназу Чеченської республіки. Це З. - боєць спецназу Чеченської республіки «Терек», який в ЗМІ іноді називали «особистою гвардією» Рамзана Кадирова, а також Д. - рядовий батальйону спецназу МВС Чечні «Північ».

«Бабло перемогло політичні розбіжності»

За даними джерела у кримінальних колах, зведена банда чеченців і націоналістів з'явилася в Одесі понад півтора року тому.

«Ці чеченці нікому не були відомі. Спочатку йшов слух, що вони діють від злодія в законі Шакро Молодого. Місцеві авторитети не надто хотіли з ними зв'язуватися - ця бригада мала славу повністю» відмороженою "і здатної на будь-які дії. Вони відзначилися в декількох перестрілках, причому не розбиралися і не розводили "базари" на стрілках, а відразу стріляли. Те, що в банді брали участь і атошнікі з «Азова» теж секретом не було. було дивно, звичайно, що в цій бригаді разом знаходяться і кадировци, і «патріоти». Але бабло перемагає будь-які политичні розбіжності», - поділилося джерело видання.

Загадкою залишається і та обставина, що буквально під носом українських спецслужб в країні близько двох років досить відкрито займалися криміналом колишні бійці елітного спецназу РФ.

Кримінальне провадження щодо «збірного» злочинного угруповання націонал-радикалів і чеченців відкрито по ст. ст. 189, 186 і 263 - вимагання, викрадення людини та незаконне зберігання зброї.

26 березня в Одеському апеляційному суді буде розглядатися клопотання адвоката про зміну запобіжного заходу племіннику Султанбека Айдамирова - Маге.

За інформацією джерел «Страны» в правоохоронних органах, до суддів вже шукають «підходи» якісь посередники з наміром «повирішувати питання».

"Яке рішення в даному випадку прийме суд - залишається під питанням", - зауважує видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Мах Показати IP 24 Березня 2018 15:04
Боюсь, ще не раз почуємо про "славні подвиги" всякої різномастної "націонал-", "радикал-" і іншої шушвари. Не можна заперечувати очевидний факт - що багато людей з таких угрупувань захищали і гинули за Україну. Проте треба розуміти, що там багато хто далеко не святий. Сповідування ідей нацизму і фашизму в цих колах - норма, хай хто що не розповідає про "давні слов'янські обереги". Якщо накласти це на притаманну частині суспільства відразу до "звичайної роботи" і тягу заробити швидко - вийде гримуча суміш, і куди вона буде спрямована - велике питання. Може на "сєпарів і ворогів України", а може на "тут один бурштинщик живе, багато лишніх грошей має".
123 до Мах Показати IP 24 Березня 2018 17:37
Ти бідна і неосвідчена людина. Твоє неуцтво зашкалює, а зашорені методички так і лізуть з кожного слова. Фашизм і нацизм, - це до путлєра, він достойно зміниі гітлера в Європі, і підняв прапор фашизму. Правда прикрився всім чим міг, і православієм, і скрєпами, і баблом, і продажними троляками. Але нацизм і фашизм, - це до путлєра, не путай більше, убогий.
Max до 123 Показати IP 24 Березня 2018 19:37
Ти путо, яке корчить з себе всезнаючого. Мої висновки зроблені на основі особистого спостереження та частково спілкування за цією "тусовкою" в клубі єдиноборств, де займаюсь довгий час. З споглядання татуювань свастик, рун, коловоротів, "а.с.а.b.", "1488", які часом набивають навіть малолітки, що толком основні тези ідеології пояснити не можуть. Ідеології фашизму і нацизму, як людина яка вчилась і читала історичну літературу (на відміну, очевидно, від тебе), загалом знаю (не підтримую). Якби ти трохи читав - то сам би розібрався, що в діях "путлєра" нацизму і фашизму в чистому вигляді немає (анексія і підтримка тероризму не означають автоматом "це фашист" - уявляєш собі?) Тому твої закиди і переходи на особистості - смішні, а аргументи... Немає в твоїх словах аргументів. Проблема твоя, розумнику, як вже сказано - в відсутності інтелектуального розвитку, мінімальній начитаності (навіть в темах що тебе цікавлять) і невисокому освітньому рівні. Тому ти і такі як ти і бігають потім, виконуючи команди всяких різних, і не завжди високоморальних людей.
123 до Max Показати IP 24 Березня 2018 20:31
О як?! Ну все зрозуміло, то ти свої фобії і переживання за аргументи виставляєш ?!? Хахахах ! Але зрозумій, те що з тобою не дуже добре повелись в клубі єдиноборств, ще нічого не значить. Зрозумій, тебе не зачмирили, а просто повчили розуму, а ти в абіду перейшов ... Да,а от на рахунок паралелей між пуйлом і гітлером, ТО ТИ ЦЕ ПРАВИЛЬНО мене зрозумів, - АНЕКСІЯ КРИМУ = АНШЛЮЗ АВСТРІЇ, І ОЛІМПІАДА В СОЧІ = ОЛІМПІАДІ 1936 РОКУ ГІТЛЕРА, І ВСІ ЦІ ПРОПОГАНДИСТСЬКІ ЗАКИДОНИ ПУЙЛА = СКОПІЙОВАНІ З ФАШИСТСЬКОЇ ПРОПОГАНДИ ГІТЛЕРА ! Так що ображена умнічка, читай книжки і купи абонемент в спортзал...
Сергій Показати IP 24 Березня 2018 16:56
кому війна а кому мати рідна
Що? Показати IP 24 Березня 2018 18:22
БПП і ригооппоблоковці в шоці, - у націоналістів рейтинг росте, що робити ??? Що робити ??? ... В растов готуватись, разом з трухановим, мураєвим і шуфричом.
Юзік до Що? Показати IP 24 Березня 2018 19:48
А тобі буде 2Х1 ....
Мах-у і 123-ому. Показати IP 25 Березня 2018 04:11
Ображати вас не хочу, ви вже зробили це самі. Але нормальні люди знають про те, що ФАШИЗМ це структура організацийна партії Б. Мусоліні. Ця структура не мала і не має нічого спільного з партийною ідеологією Мусоліні, Шіклегрубера чи іншого націоналіста чи шовініста. Так що, якщо не хоче ніхто вас цілувати то не підносіть сорочок- вони сильно смердять НЕВІГЛАВСТВОМ.
Анонім до Мах-у і 123-ому. Показати IP 25 Березня 2018 09:45
2 уточнення, перше: фашизм- не "структура організацийна партії Б. Мусоліні", настільки дурнуватого і неправильного визначення не зустрічав ніколи (почитай хоч вікі, якщо в гуглі забанили - https://uk.wikipedia.org/wiki/Фашизм); і друге - НЕВІГЛАСТВО (походитьвід "глас", "голос").
123 до Мах-у і 123-ому. Показати IP 25 Березня 2018 14:18
Краще ти би не позорилось, зі своїм буквоїдством ... ТИ хотіло щось розумне сказати, а натомість затупило.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus