USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Бандерштат-2018»: про цікавинки фестивалю розповіли організатори

31 Липня 2018 20:02
Декілька гуртів, які зіграють на «Бандерштаті» вперше, ватра, нічні кінопокази, флешмоб та найбільше дитяче містечко за всі роки фестивалю: чому дванадцятий фестиваль українського духу «Бандерштат» буде особливим, розповіли члени оргкомітету.

Про це йшлося під час прес-конференції організаторів фестивалю 31 липня у Луцьку.

Як розповіла координатор урбан-сцени фестивалю Юлія Сливінська, цьогоріч фестиваль відбуватиметься фестиваль вже вдванадцяте, на тій самій локації, що й торік, поблизу села Рованці 3-5 серпня. Першою атракцією стане міст на вході до фестивалю, який тепер зроблять більш стійким ніж торік, аби відвідувачі менше нервували. У фестивалі беруть участь понад 60 гуртів на чотирьох сценах: головній, урбан-сцені, тихій та нічній сценах. Нічна сцена буде представлена двома виконавцями, які завершуватимуть виступ приблизно о третій годині ночі.
Один з організаторів фестивалю Богдан Бальбуза зауважив, що для відвідувачів фестиваль триває три дні, для волонтерів – 4-5 днів, а для організаторів – 3-4 місяці, займаючи велику частину життя. Цього року він долучився до фестивалю у частині роботи з владою та охороною.

У неділю, на завершення фестивалю, якщо сприятимуть погодні умови, планують організувати велику ватру, де пісні учасників фестивалю зможе заспівати кожен охочий. Також традиційно відбуватимуться нічні кінопокази – демонструватимуть фільми «Кіборги» та «Дебальцеве». Літературна сцена розміщуватиметься у затінку разом із гутірковою.
Щодо гуртів, традиційно у фестивалі братиме участь гурт «Тартак», вперше на «Бандерштаті» виступить «Плач Єремії», дебютує на фестивалі «Друга ріка», буде п’ять закордонних гуртів, з Польщі прибуде цікавий гурт «Joryj Kłoc», також зіграє Віктор Павлік з рок-програмою. Як зізналася Юлія Сливінська, він є одним з найменш вибагливих артистів, щоразу, приїжджаючи до Луцька, поселяється у готелі «Профспілковий», на відміну від тих, яким потрібні лише п’ятизіркові готелі.

Богдан Бальбуза розповідає, що для проведення фестивалю розглядали десятки варіантів локації, і саме це місце виявилося найбільш ідеальним. Цього року будуть певні зміни щодо розташування наметового містечка, ближче до нього розташовуватиметься урбан-сцена. На фестивалі працюватиме ввічлива охорона з Києва, Рівного та різних районів Волині. До фестивалю готуються пожежники, поліцейські та рятувальники на Стиру. Організатор нагадує, що «Бандерштат» є одним з небагатьох фестивалів України, вільним від алкоголю. Завдяки змінам напрямків розташування сцен, звук тепер не накладатиметься один на одного. Сцени вже монтують, а завтра встановлять міст, тож організатори очікують вже невдовзі безліч відвідувачів, які гулятимуть Луцьком.
Цього року дещо зменшили територію фестивалю, не буде таких великих порожніх локацій, як торік, коли не змогли приїхати власники атракціонів, тож значні площі на фестивалі лишалися порожніми.

Організатори обіцяють найбільше дитяче містечко за всі роки фестивалю, денні та нічні квести, фуд-корт та традиційний флешмоб (у якому вигляді він відбуватиметься, наразі не розповідають, аби зберегти таємницю).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus