USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

«Батьківщина» вимагає перевиборів

2 Листопада 2010 08:06
Заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов заявив, що депутати парламентської фракції БЮТ внесли до Верховної Ради проект постанови про проведення повторних виборів.

Зокрема, за словами пана Турчинова, мова йде про перевибори депутатів Львівської обласної та міської рад, а також Київської обласної ради, до виборів у які партія «Батьківщина» не була допущена, - пише Комерсант .

У проекті постанови також йдеться про необхідність провести перевибори в ряді районів Київської, Кіровоградської, Донецької областей, Тернопільського та Луганського міських рад.

«Ми, не визнаючи результатів виборів в перерахованих радах цих регіонів, наполягаємо на ухваленні постанови», - сказав Олександр Турчинов.

Пізніше стало відомо, що Миколаївська обласна організація «Батьківщини» звернулася до суду з вимогою визнати вибори в області незаконними.

За словами заступника голови фракції БЮТ Сергія Соболєва, вимога провести повторне голосування грунтується на тому, що партія «Батьківщина» не була допущена до виборчого процесу в зазначених регіонах. «Сотні тисяч виборців не мали можливості голосувати за свого кандидата від «Батьківщини». На мій погляд, цього цілком достатньо для проведення перевиборів», - сказав він видання.
Проте, шанси на те, що вимога опозиції буде підтримано більшістю Ради, вкрай малі. Заступник голови комітету Верховної ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, регіонал Олександр Черноморов заявив, що в опозиції «не вистачить голосів ні на одне питання».
«Я допускаю, що на окремих ділянках можливе переголосування. Але воно не буде носити масового характеру, і тим більше не буде проходити в масштабах виборчих округів або населених пунктів», - сказав він.
Такої ж думки дотримується заступник голови фракції блоку Литвина Олег Зарубінський: «У парламенту немає механізму оголошення перевиборів в області. Це не передбачено чинним законодавством».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ястребок Показати IP 2 Листопада 2010 14:35
И это правильно - я про "не вистачить голосiв". Пошла эта ЖОппа (жосткая оппозиция) на... небо за звездочкой :))
))) Показати IP 2 Листопада 2010 15:30
ой ні, краще вже рИгіонали, ніж тЮлькИ. ці ж взагалі невмєняємі.
Ястребок до ))) Показати IP 2 Листопада 2010 16:36
100%!
))) до Ястребок Показати IP 2 Листопада 2010 22:46
ще б з парламенту їх підчистити до весни. але ж знову прийдуть і проголосують за каравай з вухами. а потім будуть сидіти й нити, що влада погана ))) де ж їй хорошій взятись ;-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus