USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Батько» формули «Роттердам+» йде з посади, – ЗМІ

25 Травня 2018 09:14
Глава Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк відмовився від продовження своїх повноважень на посаді.

Про це повідомляє "Економічна правда", посилаючись на свої джерела.

Зазначається, що своє рішення Вовк погодив із вищим керівництвом країни.

Сам керівник регулятора відмовився підтвердити або спростувати інформацію про свій відхід.

Дмитро Вовк очолив НКРЕКП у грудні 2014 року в віці 25 років. У 2009-2013 роках він працював у фінансовій компанії Інвестиційний капітал Україна, яка належала екс-голові Нацбанку Валерії Гонтаревій. У 2013-2014 роках він працював національним менеджером в кондитерській компанії Roshen у Москві.

Термін його повноважень на посаді глави Нацкомісії закінчується 26 травня.

За час каденції Вовка була прийнята скандально відома формула "Роттердам+" для теплової генераціі. Коміссія намагалася запровадити абонплату за газ, а також прийняла рішення про введення стимулюючого тарифоутворення для обленерго (Rab-тарифи).

Як повідомлялося, в березні 2016 року НКРЕКП затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, по якій ТЕС продають електроенергію на ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.

Згідно з цією методикою, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації обчислюється за формулою «вартість вугілля в порту Роттердам + вартість його доставки в Україну».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАВІЩО АХМЕТОВ І ПОРОШЕНКО ПРИДУМАЛИ «РОТТЕРДАМ+». РОЗСЛІДУВАННЯ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Активіст Показати IP 25 Травня 2018 09:24
І зразу в тюрму.
дурилка картонная Показати IP 25 Травня 2018 09:54
який батько? Порошенко с Ахметовым? Вовк так ширма, тягалка для следствия...
Георгій Показати IP 25 Травня 2018 10:36
Та не відмовився, як воно то дитя трактує, а не пройшов відбору ! З нього такий батько "Ротердам +", як прищавий батько з дев'ятикласника. У 25 років він може хіба що спеціалістом 2 категорії працювати у проектному інституті або на підприємстві ! Дали Вовку вовчий білет. Та суть, кінець-кінцем, не в тих кіндер-сюрпризах, а в тих хто їх на ту посаду впихнув. І такими діями Президент собі рейтингу не добавить.
Я Показати IP 26 Травня 2018 06:36
В нормальній країні він вже давно був би на нарах разом з тим жирним кнуром що його посадив керувати нацкомісією..Але це в нормальній

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus