USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Базовий дохід у Фінляндії дарує щастя, та не вирішує проблеми безробіття

8 Лютого 2019 18:07
Схема базового доходу в Фінляндії не змусила людей працювати більше, щоб покращувати свої статки, проте покращила їх задоволеність життям.

Про це розповіли в уряді країни, передає УНН з посиланням на Reuters.

Дворічний експеримент, що завершився місяць тому, охопив 2 тис. безробітних фінів, які стали першими європейцями з регулярними виплатими з бюджету, що не припинились навіть після знаходження роботи.

Фінляндія, що за версією ООН є найщасливішою країною світу, розглядає альтернативи існуючій соціальній моделі.

За експериментом слідкували уряди інших країн, які також розглядали базовий дохід як один із засобів заохочення безробітних до тимчасової та низькооплачуваної роботи, за яку можна братися без остраху залишитись без виплат по безробіттю.

За словами прем'єр-міністра Фінляндії, щомісячні виплати розміром 560 євро майже не вплинули на проблему безробіття, проте однозначно покращили самопочуття людей та сповнили їх щастям.

Нагадаємо, безробітні в Україні за законом можуть отримувати допомогу від держави на суму від 610 грн для осіб без стажу роботи до 7700 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus