USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Без м'яких іграшок та відвідування батьків: як працюватимуть дитячі табори під час карантину

5 Серпня 2020 17:36
В Україні з 1 серпня дозволили роботу дитячих оздоровчих таборів, але лише на територіях зеленої та жовтої зон карантину.

При цьому дитячі табори працюватимуть за певними правилами та з обмеженнями, повідомляє РБК-Україна.

Прийом та перебування дітей у закладі

Приймати до табору рекомендують дітей, які проживають в межах регіону, де знаходиться заклад. Діти обов’язково повинні мати медичну довідку форми 079. Батьки на територію табору не допускаються.

Перед прийомом дітей до закладу, а також тричі на день під час перебування дітям необхідно проводити перевірку температури тіла. До закладу діти з підвищеною температурою не допускаються.

При підвищенні температури дитину потрібно негайно ізолювати або госпіталізувати. Транспортування дитини до місця ізоляції відбувається коштом власника закладу.

Рекомендується обмежити кількість дітей в загонах до 15, а розміщення у кімнатах має відбуватися з розрахунку 1 дитина на 5 квадратних метрів з забезпеченням дистанції у півтора метра.

На території табору забороняється використання тканинних рушників та м’яких іграшок. Також заборонено проводити масові заходи в приміщенні та за участю запрошених осіб. Необхідно обмежити заняття та ігри з додатковим інвентарем та тих, які передбачають фізичний контакт між дітьми.

Крім того, МОЗ рекомендує створити адаптивний графік харчування дітей у закладі.

Робота працівників закладу організовується вахтовим методом в межах однієї зміни, а на територію дозволяється вхід лише у масках.

Перевезення дітей до закладу

Перевозити дітей до табору дозволяється або на власному транспорті, або організованими групами. Обов’язково необхідно перевіряти температуру працівників, дітей та супроводжуючих. Водій та супроводжуючі повинні бути в масках.

При перевезенні дітей до закладу залізничним транспортом забороняється наявність у вагоні сторонніх осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus