USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Долі двох таборів на березі Світязя

2 Липня 2014 07:00
Дитячі табори розташовані на березі Світязя по сусідству, але доля в них – дуже різна. Чому дитяча оздоровниця «Супутник», яка належить обласному комітетові профспілки працівників освіти та науки, не припиняла своєї роботи навіть у найскладніші часи і зараз з успіхом продовжує використовуватися за прямим призначенням, а табір «Салют» унаслідок правових оборудок приватизувала групка галицьких спритників, нагадує привид із піонерського минулого? Вся причина – в різному ставленні місцевої влади та правоохоронних органів до «Супутника» та «Салюту». Про це повідомляє «Волинська газета».

Якщо перший завжди був у полі зору та отримував посильну допомогу (недавно в таборі коштом бюджету області було здійснено реконструкцію кількох приміщень, а колишнє керівництво Федерації профспілок України минулого літа навіть пообіцяло виділити гроші на облаштування централізованого водопостачання та відведення стічних вод), то «Салют» ще 1994-го став об’єктом рейдерського захоплення внаслідок непрозорої видозміни Нововолинської бавовнопрядильної фабрики на ВАТ «Нотекс», керівництво якого 2002-го на базі дитячого табору створило ЗАТ «Салют». І скільки волинські прокурори та судді не намагалися повернути оздоровницю законному власникові та спонукати його використовувати «Салют» за прямим призначенням, досі з цього нічого не вийшло.

Тому життя та успіхи «Супутника» вселяють подвійну радість.

Багаторічний і незмінний директор «Супутника» Людмила Кіліба не приховує: нинішній оздоровчий сезон видався незвичайним. Адже під час першої зміни тут побувало дуже багато дітей, яким допомогли потрапити сюди депутати облради: саме вони виділили значні кошти для неповнолітніх, чиї рідні постраждали або загинули під час подій Революції гідності, хто воює в зоні проведення АТО, а також – вимушено переселився з окупованого Криму та небезпечних для життя малечі Донеччини та Луганщини.

А зараз у «Супутнику» – діти освітян: із максимально можливої кількості одночасно оздоровити 240 дітей наразі тут відпочиває 215.

– Найбільше дошкуляє нестабільна погода, – зізнається Людмила Петрівна. – Бо цьогорічний червень видався напрочуд холодним та дощовим, тому вдосталь накупатися в Світязі діти не змогли тільки через природні умови. А в іншому – все чудово!

Підтвердженням слів директора стала зустріч із вихованцями одного із загонів, які продемонстрували, що в «Супутнику» вміють не лише гарно відпочивати, але й опановують нові знання та розваги.







Фото: Роман УСТИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Всезнайко Показати IP 2 Липня 2014 09:12
Галицьки спритники не лише табір прибрали до рук, але й всю Україну, крім Сходу...
лікар до Всезнайко Показати IP 2 Липня 2014 09:28
куриш забагато всякої дряні
Всезнайко до лікар Показати IP 2 Липня 2014 09:32
А що, лікарю, ти вчився у медичному Львівському?
Доктор Хлус до Всезнайко Показати IP 2 Липня 2014 10:35
Він вчився в Тернопільській медакадемії, і я його виміняв на сорок пачок "Верховини".
сірий Показати IP 2 Липня 2014 13:42
На рахунок безсовісних галицьких хабарників - чиста правда. Ці гендлярі продадуть і куплять рідну матір.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus