USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Безпритульних котів визнали частиною екосистеми Луцька

22 Липня 2020 12:19
Загублених, покинутих, залишених без опіки і бродячих котів визнали частиною екосистеми міста Луцька. Також заборонено здійснювати вилов безпритульних котів.

Про це йшлося 22 липня під час дистанційної позачергової 88-ї сесії Луцької міської ради.

Депутати розглянули проєкт рішення Про заходи захисту котів від жорстокого поводження на території Луцької міської територіальної громади.

Було вирішено визнати безпритульних котів частиною екосистеми Луцької міської територіальної громади, як таких, що виконують природну функцію дератизації, з огляду на потенційну загрозу для людей від щурів.

Також заборонено виловлювати безпритульних котів за винятком необхідності вжиття заходів регулювання чисельності безпритульних котів шляхом біостерилізації, здійснення вакцинації та/або з метою перевлаштування їх до нових власників із залученням представників громадських об’єднань, статутною метою яких є захист тварин від жорстокого поводження, та обставин, що створюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці людей з метою карантинування для підтвердження чи спростування антропозооносних захворювань, яке надає ветеринарний лікар.

Комунальному підприємству «Ласка» доручено проводити роботи з вилову безпритульних (загублених, покинутих, залишених без опіки і бродячих) котів з метою повернення їх власникам, регулювання їх чисельності відповідно до вимог чинного законодавства; заборонено використовувати методи вилову, технічні пристрої і препарати, що травмують котів; рекомендовано запровадити систему взаємодії з громадськими об’єднаннями, статутною метою яких є захист тварин від жорстокого поводження, для ефективного контролю стану і чисельності популяції безпритульних котів, а також проводити роз’яснювальну роботу щодо інформування громадян про відповідні положення Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Керівникам компаній усіх форм власності рекомендовано забезпечувати дотримання норм експлуатації підвальних, комірних приміщень і горищ, запобігати ненавмисній і навмисній ізоляції там котів (закриванню чи замуровуванню у цих приміщеннях, що унеможливлює вільний вихід тварини з місця перебування та позбавляє її опіки представників громадських об’єднань), що може загрожувати їм загибеллю, а також не створювати навмисних перешкод для виконання котами функції природної дератизації та створити їм відповідні умови в зимовий період з метою захисту від переохолодження та обмороження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Таня Показати IP 22 Липня 2020 16:40
Це добре.
Я за Показати IP 22 Липня 2020 20:17
Потрібно забезпечити тваринам доступ до підвальних приміщень. Холод для тварин більший ворог, ніж голод. Але, на жаль не уявляю як можна достукатися до свідомості окремих наших громадян.
Кіт Какашко Показати IP 23 Липня 2020 09:04
це перемога!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus