USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Безвізовий режим з ЄС: які зміни чекають на українців з 2022 року

20 Квітня 2021 22:51
В Європейському союзі будуть зміни у правилах перетину кордону. Іноземним туристам потрібно буде реєструватися у спеціальній системі і платити за неї збір. Система перевірятиме і відбиратиме мандрівників, яким не потрібна шенгенська віза.

Про це повідомляє 24 канал.

Новий візовий сервіс

Новий візовий сервіс у країнах ЄС називається ETIAS.сom – це європейська система інформації та дозволів на подорожі. Вона буде перевіряти, чи мандрівників не розшукують міжнародні спецслужби, чи не порушували вони міграційне законодавство, чи не мають депортацій з країн ЄC.

Раніше цю функцію на кордонах виконували митники – завдяки сервісу аналіз має стати об’єктивнішим.

Ціни для того, щоб потрапити в ЄС

Cервіс коштуватиме 7 євро (210 гривень). Оплатити можна буде картою. Безкоштовною реєстрація буде для тих, кому більше 70 років чи менше 18.

В електронній анкеті ETIAS потрібно буде вказати: ім’я та прізвище (якщо воно змінювалася – обидва), стать, громадянство, номер паспорта, дату народження, імена батьків, адресу, електронну пошту, номер телефона, дані освіти та роботи, перенесені інфекційні хвороби зі списку, країну першого в’їзду, судимості, причину поїздки в країни, де триває війна, депортації з країн ЄС за останні 10 років.

Не потрібна буде реєстрація через сервіс тим, хто подорожує по візі, зокрема власникам робочої та студентської віз. А ще тим, хто має дозвіл на проживання в країнах ЄС та дипломатам.

Відповідь щодо в’їзду та виїзду мандрівники зможуть отримати одразу після того, як заповнять анкету. Авторизуватися можна просто перед посадкою на рейс.

Відколи та де буде діяти система

Запрацює сервіс з 1 січня 2022 року. Реєстрація буде спочатку добровільною – митники не будуть вимагати її, але порекомендують зареєструватися для наступної поїздки.

Перехідний період діятиме 6 місяців. Тобто з 1 липня 2022 року ETIAS стане обов’язковою умовою.

Мандрівникам потрібно буде раз на три роки підтверджувати право безвізового перетину кордону ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus