USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Біля Бахмута загинув білорус-доброволець із позивним Моджахед

1 Квітня 2023 21:12
На Бахмутському напрямку загинув відомий боєць Данило Ляшук з позивним Моджахед.

Про це в Телеграмі повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

«У боях на Бахмутському напрямку загинув наш брат, мусульманин, відомий український боєць Данило Ляшук з позивним Моджахед», – написав він.

Данило Ляшук – український військовий родом з Бреста (Республіка Білорусь). Він народився 1 листопада 1995 року, 14-річним переїхав до Криму, де здобув освіту моряка у Севастопольському національному технічному університеті. Був музикантом-репером. Після анексії Криму в 2014 році вирішив воювати на боці України та став до лав добровольчого батальйону «Торнадо», що діяв на сході України в зоні ООС (АТО).

У березні 2022 року після початку повномасштабного вторгнення росії Данило Ляшук знову потрапив на фронт. Захищав Київ як доброволець. Навесні 2022 року брав участь у боях за Харків.

У липні 2022 року став військовослужбовцем ЗСУ. Був скерований на захист Миколаївщини, брав участь у бойових діях на окупованих територіях Херсонської області.

18 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання був удруге важко поранений – отримав осколкове ураження живота, легень та печінки. Після низки операцій та реабілітації знову став у стрій.

Побратими Моджахеда закликали владу надати йому посмертно українське громадянство та звання Героя України.

Напередодні загибелі українського військового у його соцмережі з’явилося відео. Боєць показав засніжені позиції, на яких він разом із побратимами захищає Україну від російської агресії.

Усміхнений Моджахед, який сповідував іслам, зауважив, що така холодна погода не випадково припала на священний для мусульман місяць Рамадан.

«Сніг під час Рамадану. Погода непередбачувана... Дні Рамадану завжди холодні, навіть якщо весна... Щоб вірянам постити було легше... Бережіть себе», – говорить у короткому відео боєць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
911 Показати IP 2 Квітня 2023 12:48
Ви писаки а написати що він відседів 7рорків у тюрмі за порошенка що слабо. Де його звинувачення недоказані. За те що вони торнадівці викрили амстердам плюс вугілля та контрабанду до лугандоніїї та звідти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus