USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Біля узбережжя Болгарії затонуло судно з отруйним вантажем карбаміду

13 Жовтня 2021 14:30
Турецьке судно «Vera Su», що налетіло на скелі в північній частині болгарського узбережжя Чорного моря, затонуло.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Euractiv.

На борту корабля знаходяться 3000 тонн карбаміду, що може викликати екологічну катастрофу в заповіднику Каліакра, де мешкають багато морських птахів і морські види, що перебувають під загрозою зникнення.

«Моторний відсік вантажного корабля затоплений. У корпусі судна є дірки. Судно більше не можна врятувати, а тільки вжити заходів із видалення затонулого майна», – сказав капітан Венцислав Іванов, виконавчий директор Болгарської морської адміністрації.

Раніше в той же день судно оглянули водолази. Вони виявили, що воно застрягло на морському дні, і мало шансів зрушити його з місця.

Болгарська влада сподівається увійти у вантажний відсік, щоб видалити карбамід, але операція ускладнюється поганою погодою.

Корабель застряг на кам’янистому березі 20 вересня. За версією влади, черговий член екіпажу заснув. Протягом шести днів не проводилося ніяких рятувальних операцій, попри небезпеку для навколишнього середовища.

«Грінпіс» висловив обурення халатністю влади Болгарії та попередив про можливі незворотні наслідки для навколишнього середовища.

При потраплянні в море у високій концентрації карбамід викликає швидке цвітіння фітопланктону, який виробляє токсин, небезпечний для морського життя, включаючи морських птахів. Накопичуючись, він також може поставити під загрозу життя людини при вживанні риби або морепродуктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus