USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

Білорусь перекидає війська на кордон з Україною: міноборони Лукашенка каже про «ротацію»

12 Березня 2022 12:28
У Білорусі заявили, що відправлять до кордону з Україною п'ять батальйонно-тактичних груп на заміну військових, які перебувають там зараз, та заперечують, що це є частиною підготовки до вступу у війну на боці РФ.

Повідомлення про це розмістило міноборони Білорусі у своєму телеграм-каналі, пише Європейська правда.

Від імені начальника генштабу збройних сил, першого заступника міністра оборони генерал-майора Віктора Гулевича повідомляють, що наразі на південному кордоні Білорусі разом з прикордонниками перебувають п’ять батальйонно-тактичних груп – «з метою недопущення проникнення на територію РБ з боку України різних націоналістичних збройних формувань, нелегальної доставки зброї, боєприпасів і вибухових речовин».

Читати ще: Волинський кордон укріплений настільки, що білорусам тут нічого не світить, – блогер

Зазначають, що ці військові задіяні у розвідці, патрулюванні, охороні об’єктів та обороні на дорожніх напрямках.
«Найближчим часом заплановано замінити їх також п’ятьма БТГ. Підрозділи, які виконали свої завдання з прикриття держкордону, повернуться у пункти постійної дислокації… Переміщення військ жодним чином не пов’язане з підготовкою і тим більше – з участю білоруських військових у спеціальній військовій операції на території України. Рідних і близьких військовослужбовців можу запевнити, що наші ЗС виконують завдання із забезпечення військової безпеки РБ лише на власній території», – заявив начальник генштабу Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Наталія Показати IP 12 Березня 2022 14:58
Нікому не вірити на слові. Дивитися очима по факту. Путін тільки те і робить шо одне меле а друге робить
Олександр Показати IP 12 Березня 2022 21:24
Путин!Хуйло! Штоб ты падло сдох! Русский корабль иди нахуй! Слава УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА! Путин!Хуйло! Шт

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus