USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Військовий експерт оцінив вірогідність нападу на Україну з Білорусі

5 Червня 2022 12:40
Військовий експерт Олег Жданов вважає, що найбільшою небезпекою для України, яка може виходити з Білорусі, є ракетні комплекси «Іскандер» з крилатими чи балістичними ракетами, з яких можуть завдавати ударів по український території.

Про це він сказав під час інформаційного телемарафону, передає УНІАН.

За словами Жданова, наразі спостерігається ротація білоруських військ біля кордону з Україною. У Брестській області військові навчання з раптової перевірки боєздатності частин продовжено до 11 червня.

Крім того, вздовж українського кордону на території Білорусі триває мінування місцевості.

«Але, як повідомляє наша розвідка, на сьогодні ми не спостерігаємо формування ударного угруповання. Найбільша небезпека – це ракетні комплекси «Іскандер» з крилатими ракетами «Калібр» або балістичними ракетами, які стоять за 50 кілометрів від нашого кордону», – сказав Жданов.

Як повідомляли, за даними Генштабу ЗСУ, нині основні зусилля збройні сили Білорусі зосереджують на веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій та проведенні заходів бойової підготовки. Зокрема у Гомельській області в червні-липні заплановано мобілізаційні навчання з військовими комісаріатами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus