USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Білорусь запроваджує плату за виїзд в Україну на одній з ділянок кордону

15 Травня 2021 22:31
У Білорусі обласна рада депутатів Гомельської області, що межує з Україною, з 1 червня запроваджує місцевий збір за перетин кордону на виїзд транспортом. Аналогічне рішення прийняли й у Гродненській області, яка межує з Литвою і Польщею.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонкомітету Білорусі, пише РБК-Україна.

Таке рішення влада Білорусі пояснила «боротьбою з коронавірусною інфекцією».

«Місцевий збір за перетин транспортними засобами державного кордону Республіки Білорусь при виїзді з країни спрямований на боротьбу з коронавірусною інфекцією. З 1 червня його введуть в Гомельській і Гродненській областях», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що збір братимуть з транспортних засобів, технічно допустима максимальна маса яких не перевищує 5 тонн, за винятком колісних тракторів і самохідних машин. Сума збору з транспортних засобів не залежить від кількості пасажирів.

Збір для транспортних засобів до п’яти тонн встановлено в розмірі однієї базової величини – 29 білоруських рублів (приблизно 320 гривень). Його сплата здійснюється водієм транспортного засобу до перетину або при перетині кордону в пунктах пропуску.

«Збір сплачується до доходів відповідного обласного бюджету за місцем розташування пунктів пропуску через кордон. У разі сплати збору до обласного бюджету не за місцем розташування пункту пропуску, через який перетинається кордон, збір не є сплаченим», – заявили у відомстві.

При цьому від сплати податку за наявності підтверджувальних документів звільняються:

- водії, що їдуть на похорон членів сім’ї та близьких родичів, а також ті, що супроводжуватимуть померлих для поховання;

- учасники та інваліди «Великої Вітчизняної війни»;

- інваліди I і II груп, а також їх супроводжуючі;

- учасники ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС;

- громадяни Білорусі, які виїжджають на лікування в санаторно-курортні установи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus