USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Білоруські прикордонники «підкинули» Україні нелегальних мігрантів

26 Листопада 2022 20:46
Республіка Білорусь продовжує підтримувати штучно створену міграційну кризу та умисно створює умови для спроб незаконного перетину кордону мігрантами.

Про це повідомили в ДПСУ.

До таких провокацій прикордонники України спільно з іншими правоохоронними органами готувались ще з минулого року, хоч найбільше потерпають від цього країни ЄС. Неодноразово наголошували, що суміжна країна може в будь-який момент скерувати потоки мігрантів у напрямку України.

Примітно, що мігрантам активно в незаконних подорожах сприяють білоруські прикордонники та правоохоронці.

Групу нелегальних мігрантів – вихідців з Південно-Східної Азії – на державному кордоні затримали прикордонники Житомирського загону.

Під час виконання завдань військовослужбовці Державної прикордонної служби помітили доріжку слідів, що вела з території Білорусі, й відразу виявили та зупинили шістьох іноземців. Як надалі з’ясувалося, вони громадяни Пакистану та Бангладеш.

Затримані чоловіки повідомили, що територією Білорусі їх до кордону з Україною на автомобілі довезли особи у військовій формі, вони припускають, що це були представники прикордонної служби РБ. Далі їм вказали, в якому напрямку мігранти мають прямувати.
Поряд з цим, також перебуваючи в Білорусі, вони контактували з представниками правоохоронних органів, які організовували їхній незаконний маршрут і які наказали їм після перетину державного кордону зателефонувати та повідомити про своє місцеперебування. Це підтверджується і листуванням у месенджерах в телефонах іноземців. Зі слів мандрівників, до цього вони безуспішно намагалися потрапити в Польщу, теж за сприяння білоруських правоохоронців.

Проте довгою подорож у мігрантів не вдалася, відразу після незаконного перетину кордону їх затримали українські прикордонники.

Наразі із затриманими нелегалами проводять відповідні заходи перевірки та встановлюють всі обставини спроби незаконного перетину кордону й те, хто сприяв їм у такій подорожі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus